Botuline toxine

De laatste decennia is gebleken dat het werkingsmechanisme van botox niet alleen voor medische doeleinden maar eveneens ter bestrijding van huidverouderingsverschijnselen kan worden ingezet. Ceulen Klinieken gebruikt bocouture, dysport en botox, alle drie zijn merknamen van botulinetoxine, oftewel botox.

Wanneer kies je voor Botox?
Storende rimpels, plooien of huiddefecten in het gezicht kunt u laten behandelen bij Ceulen Klinieken door middel van botox. Rimpels worden veroorzaakt door het samentrekken van aangezichtsspieren, die vlak onder de huid liggen. Wanneer u lacht, fronst of boos kijkt vormen zich kleine lijntjes. Naarmate we ouder worden, wordt onze huid minder elastisch en zijn deze rimpels steeds beter zichtbaar. Injectables, waartoe botox behoort, worden gebruikt om rimpels te verzachten of zelfs geheel te laten verdwijnen.

Hoe werkt botox?
Botuline toxine, oftewel botox, is een middel dat de aangezichtsspieren in de huid tijdelijk verslapt en uitschakelt. Het kan de rimpels op het voorhoofd, boven de neus en rond de ogen verzachten of zelfs geheel laten verdwijnen. Botox wordt via een minuscule naald rechtstreeks in de spier gespoten. Na enkele dagen is het effect merkbaar en na een maand is het effect optimaal. Na vier tot zes maanden is de botox uitgewerkt en uit uw lichaam verdwenen. U kunt dan kiezen voor een herhalingsbehandeling. Een botoxbehandeling bij Ceulen Klinieken duurt ongeveer 15 minuten. De behandeling is vrijwel pijnloos, een verdoving is dan ook niet nodig.

Ongeveer drie dagen na de behandeling is 50% van het eindresultaat reeds zichtbaar. Het optimale resultaat kunt u na verloop van twee weken na de behandeling verwachten. Het cosmetisch effect blijft vervolgens drie tot zes maanden behouden, afhankelijk van het aantal behandelingen en de kracht van de spieren.

Persoonlijk advies

Uiteraard denken wij graag met u mee. Wij geven u graag een passend en persoonlijk advies. Wilt u meer weten over onze huidverjongingsbehandelingen? U kunt telefonisch contact met ons opnemen via het nummer: 085 - 0432454.