Uw eerste consult bij de dermatoloog

De dermatoloog is de aangewezen medisch specialist om huidaandoeningen te behandelen. Een dermatoloog behandelt alle soorten huidziekten en huidafwijkingen zoals huidkanker, eczeem, moedervlekken, acne of pigmentaandoeningen. Huidziekten komen vaak voor en beïnvloeden de kwaliteit van leven. Zo kunnen spataderen leiden tot eczeem en uiteindelijk zelfs tot een open been. Aambeien kunnen eczeem en jeuk in het anale gebied veroorzaken. Een adequate aanpak kan vaak erger voorkomen.


Tijdens het eerste consult bespreken we de aard van uw klacht(en) en wordt er gestart met analyse waar de huidproblemen vandaan komen. Ook kan er een lichamelijk onderzoek plaats vinden, soms is aanvullend weefselonderzoek- en/of bloedonderzoek nodig. Wanneer de diagnose is gesteld wordt de best passende behandelmethode voorgesteld. We behandelen met de modernste methoden: altijd poliklinisch, zo mogelijk met medicatie of injecties, zo nodig chirurgisch of met lichttherapie en laser. Afhankelijk van de bevindingen wordt er een vervolgafspraak met u gemaakt voor een aanvullend onderzoek of een herhalingsconsult. Specifieke informatie over onderzoek- en behandelmogelijkheden ontvangt u tijdens uw consult.

Hoe maakt u een afspraak bij de dermatoloog?

Wanneer u door uw huisarts of medisch specialist wordt verwezen naar Ceulen Klinieken worden de kosten van een consult, controle, diagnostiek en behandeling bij de dermatoloog vergoed door uw zorgverzekeraar. Zonder verwijzing worden de kosten van een bezoek aan de dermatoloog nooit vergoedt door een zorgverzekeraar. Om deze situatie te voorkomen geldt bij Ceulen Klinieken de huisregel dat u zonder geldige verwijzing géén afspraak bij de dermatoloog kunt maken. Wilt u meer weten over de eventuele kosten van uw bezoek aan de dermatoloog? Bekijk hier de folder.

Daarnaast kunt u de onderstaande video bekijken waarin uitgelegd wordt bij welke zorgaanbieder u terecht kunt en of uw zorg kosten  worden vergoedt. 


Uw huisarts kan digitaal verwijzen naar Ceulen Klinieken via Zorgdomein. Ook met een geschreven verwijzing bent u van harte welkom. 

Vraag uw eerste consult aan

Voorbereiding eerste consult

Indien u bent doorverwezen door uw huisarts kunt u telefonisch contact opnemen om een afspraak in te plannen. 

Wij raden u aan om voorafgaand aan uw consult vragen te bedenken die u aan de dermatoloog wilt stellen en deze op te schrijven. Heeft u na het gesprek nog vragen? Maakt u dan een nieuwe afspraak. Ook willen wij u vragen om ongeveer 10 minuten voor uw eerste afspraak bij de kliniek aanwezig te zijn. De doktersassistenten zullen u onder meer vragen naar uw geldige legitimatiebewijs, eventueel uw verwijsbrief en een actueel medicatieoverzicht.

Belangrijke documenten om mee te nemen naar uw afspraak:

  • Een verwijsbrief van uw huisarts of specialist
  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of verblijfsvergunning).
  • Een verzekeringspas met een geldig polisnummer, zodat wij aan uw verzekeraar kunnen doorgeven welke zorg wij hebben geleverd
  • Bij uw eerste afspraak dient u een actueel medicatieoverzicht van de medicijnen die u gebruikt te delen met de onze specialist. Deze kunt u opvragen bij uw apotheek. (Deze stap is nodig indien u geen toestemming heeft verleend aan uw apotheek dat zij via het LSP uw medicatieoverzicht mogen delen met onze specialist).

Lees meer

Waarom voor onze polikliniek dermatologie kiezen?

Onze overtuiging is dat bepaalde routinematige medische behandelingen efficiënter, veiliger én patiëntvriendelijker kunnen worden georganiseerd in een gespecialiseerde kleinschalige poliklinische setting dan in een ziekenhuis.

Ceulen Klinieken onderscheidt zich op de volgende punten:

✓ Wij bieden hoogwaardige dermatologische zorg: Investeren voortdurend in de kennis en kunde van onze medisch specialisten en in de nieuwste medische apparatuur en uitrusting van onze poliklinieken.
✓ Uw eerste consult vindt meestal binnen 1 week plaats, evenals de onderzoeken en het maken van uw persoonlijke behandelplan. Daarbij is de doorlooptijd naar eventuele vervolgafspraken kort: U hoeft geen weken te wachten!
✓ Een patiëntvriendelijke service. Een patiënt wordt altijd betrokken bij de vaststelling van het behandelplan. Hij kan de behandeling kiezen die voor hem of haar het meest prettig aanvoelt.
✓ Behandelingen vinden plaats in een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) met een WTZi-vergunning (Wet toelating zorginstellingen).
✓ U kunt altijd terecht bij 1 van onze 5 vestigingen in Nederland: Amersfoort, Breda, Helmond, Schiedam en Uden.

Vraag uw eerste consult aan

Maakt u zich zorgen over een huidplekje of wilt u meer weten over onze huidbehandelingen? Uiteraard denken wij graag met u mee en geven passend en persoonlijk advies. U kunt het onderstaande formulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Voor het maken van een consult bij de dermatoloog heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist nodig.

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist? *
´
Ik wil graag teruggebeld worden op: