Alles over spataderen verwijderen

Spataderen hoeven niet altijd gepaard te gaan met klachten. Ook kan iemand wel al klachten hebben, terwijl de spatader nog niet zichtbaar is. Of uw spataderen behandeld moeten worden, hangt af van de ernst van de klachten. Met een verwijzing van uw huisarts kunt u een afspraak maken bij de dermatoloog, die tijdens het consult én het duplexonderzoek zal vaststellen of het voor u nodig is om de spataderen te laten behandelen. Uw eerste consult en duplexonderzoek worden altijd vergoed vanuit de basisverzekering.

Vraag de brochure 'van ader naar spatader' aan

Wat voor problemen ervaart u?

Spataderen (spataders) of varices zijn vaak ontsierende en soms zelfs pijnlijke verwijdingen van een ader. Deze verwijdingen kunnen overal in het lichaam optreden, maar over het algemeen spreken we pas van spataderen wanneer de benen duidelijk zichtbare of voelbare blauwe (of rode), verdikte, kronkelig verlopende aderen vertonen die op de huid lijken te liggen. Spataderen kunnen een zwaar en vermoeid gevoel in de benen en voeten geven. Bekijk hier een overzicht van de verschillende soorten symptomen die spataderen kunnen veroorzaken:

  • Zwaar gevoel in de benen en voeten
  • Vermoeid gevoel in de benen en voeten
  • Last van jeuk of een branderig gevoel in de benen
  • Nachtelijke krampen en/of rusteloze benen
  • Opgezette enkels

Soorten spataderbehandelingen

We hebben een uitgebreide informatiepagina over alle soorten behandelingen bij spataderen met daarbij de voordelen, nadelen en eigenschappen per behandeling. Zo ziet u precies wat de mogelijkheden zijn om de spataderen te behandelen.

Welke soorten spatader behandelingen zijn er?

Daarnaast hebben wij voor u alle informatie over spatader behandelingen inzichtelijk gemaakt:

  • EVLT/Endoveneuze Laser Therapie: Verborgen spataderen worden over het algemeen met inwendige lasertherapie behandeld. Bij deze techniek wordt via een enkele insteekopening een laserfiber in de te behandelen spatader gebracht. Door de afgifte van laserlicht wordt de ader verhit, waardoor de wand samentrekt en volledig sluit.
  • (Ambulante) Flebectomie: Middelgrote spataderen die over de zijkant van de het bovenbeen lopen en spataderen rond de knie en op de voet, kunnen worden verwijderd met de bekende Mullertechniek. Bij deze techniek worden onder lokale verdoving op verschillende plekken gaatjes in de huid gemaakt. Via deze gaatjes wordt met haakjes de spatader in gedeelten verwijderd.
  • Sclerocotherapie: Kleinere spataderen kunnen bij Ceulen Klinieken eenvoudig verwijderd worden door sclerocompressietherapie. Bij deze techniek wordt een vloeistof in de spatader gespoten die tot doel heeft deze spatader te “verschrompelen”.
  • Echo Sclerotherapie met schuim: Bij deze behandeling spuiten we een schuimoplossing van vloeistof en lucht in de spatader. Het schuim duwt het bloed voor zich uit en zorgt voor een verkleving van de bloedvatwanden. De spatader verandert geleidelijk in een strengetje, om tenslotte geheel of gedeeltelijk te verdwijnen.

Ceulen Klinieken als Spatader behandelcentrum

Ceulen Klinieken is gespecialiseerd in alle soorten spataderbehandelingen. Daarbij worden de spataderbehandelingen altijd poliklinisch en onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. U kunt na de behandeling meteen weer naar huis. Heeft u één of meerdere symptomen dan adviseren wij om naar uw huisarts te gaan om te bespreken of een spataderconsult bij een dermatoloog aangewezen is. Ceulen Klinieken onderscheidt zich op de volgende punten:

✓ Hoogwaardige dermatologische en flebologische zorg: Persoonlijk, doelmatig en beter!
✓ Met medische indicatie 100% vergoed door alle Nederlandse zorgverzekeraars
✓ U kunt altijd snel terecht bij 1 van onze 5 vestigingen: Amersfoort, Breda, Helmond, Schiedam en Uden
✓ Registratie bij NVDV, DCOP (Dutch College of Phlebology) en is in het bezit van het Spataderkeurmerk
✓ Behandelingen vinden plaats in een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) met een WTZi-vergunning 

Vraag de brochure 'van ader naar spatader' aan

Wilt u meer informatie ontvangen over spataders en de mogelijke spataderbehandelingen? Vraag vrijblijvende de brochure over spataderen aan van Ceulen Klinieken!