Echo Sclerotherapie met schuim

Voor het wegspuiten van grotere spataderen maakt Ceulen Klinieken gebruik van echogeleide sclerocompressietherapie met foam. Bij deze behandeling spuiten we een schuimoplossing van vloeistof en lucht in de spatader. Het schuim duwt het bloed voor zich uit en zorgt voor een verkleving van de bloedvatwanden. De spatader verandert geleidelijk in een strengetje, om tenslotte geheel of gedeeltelijk te verdwijnen. Deze behandeling is een succesvol alternatief voor patiënten die liever geen operatie of inwendige lasertherapie / VNUS-behandeling wensen of bij wie deze ingrepen technisch niet uitvoerbaar blijken.

Direct zicht op resultaat

Met behulp van een echo-onderzoek controleren we vervolgens waar het schuim zich bevindt en of het gewenste resultaat is bereikt. Na het wegspuiten wordt de spatader dichtgedrukt met een wattenrol en een elastische verbandkous. Deze blijft 2 tot 14 dagen zitten, afhankelijk van de dikte van de spatader. De compressie zorgt ervoor dat de aders dichtgroeien en onzichtbaar worden.

Simpele ingreep, snel naar huis
Het echogeleid wegspuiten van spataderen met schuim duurt ongeveer een half uur. Na de behandeling mag u direct naar huis en uw dagelijkse activiteiten hervatten. Bij een vervolgafspraak controleren we of de spataderen goed zijn afgesloten.

Wilt u meer informatie over het behandelen van spataderen volgens Echo Sclerotherapie met schuim? Maak dan een afspraak bij de dermatoloog van Ceulen Klinieken. Tijdens uw eerste consult zal de dermatoloog, naast een lichamlijk onderzoek ook een duplexonderzoek uitvoeren. Op basis van de onderzoeksresultaten wordt met u besproken of de spataderen behandeld dienen te worden en we informeren u over de meest geschikte behandelmethode.

Vraag een intakegesprek aan

Ceulen Klinieken als Spataderspecialist

Tijdens het eerste consult zal de dermatoloog een diagnose stellen. Het stellen van de juiste diagnose kan bij spataderen niet altijd op het blote oog gedaan worden. Spataderen kunnen namelijk ook onderhuids verlopen. In dat geval ondervindt u wel de klachten, maar is de spatader (nog) niet zichtbaar. Ceulen Klinieken heeft de middelen in huis om de juiste diagnose te kunnen stellen bij de verdenking van spataderen. Naast een lichamelijk onderzoek verrichten onze dermatologen ook duplexonderzoek.

Ceulen Klinieken onderscheidt zich op de volgende punten:
✓ Onze dermatologen staan voor hoogwaardige dermatologische zorg en patiëntvriendelijke service: u bent bij ons geen nummer!
✓ Wij staan voor een minimale wachttijd tussen aanmelding en eerste afspraak én een vloeiende doorlooptijd naar vervolgafspraken.
✓ Behandelingen vinden plaats in een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) met een WTZi-toelating (Wet toelating zorginstellingen) met de nieuwste medische apparatuur en uitrusting.
✓4 vestigingen in Nederland: Amersfoort, Breda, Helmond en Schiedam.
✓Registratie bij NVDV, DCOP (Dutch College of Phlebology) en is in het bezit van het Spataderkeurmerk.

Persoonlijk advies

Wilt u meer weten over onze spatader behandelingen of wilt u een intakegesprek inplannen? Uiteraard denken wij graag met u mee en geven passend en persoonlijk advies. U kunt het onderstaande formulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Voor het maken van een afspraak bij de dermatoloog heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist nodig.

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist?*
´
Ik wil graag teruggebeld worden op: