EVLT / Endoveneuze Laser Therapie

Bij deze behandeling wordt de spatader van binnenuit dicht gebrand met laserlicht. Het laserlicht beschadigt de binnenzijde van de spataderwand waardoor de ader krimpt en het bloedvat wordt afgesloten. Het lichaam zal de ader vanzelf afbreken.
De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De dermatoloog zal de spatader aanprikken waarna er een catheter in de ader wordt geschoven waarbinnen de laserdraad zich bevindt. De laserdraad wordt opgeschoven tot aan het punt waar de spatader verbinding maakt met het diepe adersysteem. Vervolgens wordt de spatader verdoofd. De verdovingsvloeistof wordt met kleine prikjes rondom de te behandelen ader ingespoten. Het inspuiten is niet pijnlijk, het geeft een drukkend gevoel. Wanneer het bloedvat volledig is verdoofd wordt de laser ingeschakeld en geleidelijk terug getrokken en de spatader dicht gebrand. Wanneer de catheter met de laserdraad is verwijderd wordt het been verbonden met een verband of steunkous die u gedurende 1 week dag en nacht draagt en daarna nog 1 week overdag. Na enkele weken komt u bij de dermatoloog op het spreekuur en wordt met duplex gecontroleerd of de behandelde ader volledig is afgesloten. 

Wilt u meer informatie over het behandelen van spataderen volgens Endoveneuze Laser Therapie? Maak dan een afspraak bij de dermatoloog van Ceulen Klinieken. Tijdens uw eerste consult zal de dermatoloog, naast een lichamlijk onderzoek ook een duplexonderzoek uitvoeren. Op basis van de onderzoeksresultaten wordt met u besproken of de spataderen behandeld dienen te worden en we informeren u over de meest geschikte behandelmethode.

Vraag een intakegesprek aan

Ceulen Klinieken als Spataderspecialist

Tijdens het eerste consult zal de dermatoloog een diagnose stellen. Het stellen van de juiste diagnose kan bij spataderen niet altijd op het blote oog gedaan worden. Spataderen kunnen namelijk ook onderhuids verlopen. In dat geval ondervindt u wel de klachten, maar is de spatader (nog) niet zichtbaar. Ceulen Klinieken heeft de middelen in huis om de juiste diagnose te kunnen stellen bij de verdenking van spataderen. Naast een lichamelijk onderzoek verrichten onze dermatologen ook duplexonderzoek.

Ceulen Klinieken onderscheidt zich op de volgende punten:
✓ Onze dermatologen staan voor hoogwaardige dermatologische zorg en patiëntvriendelijke service: u bent bij ons geen nummer!
✓ Wij staan voor een minimale wachttijd tussen aanmelding en eerste afspraak én een vloeiende doorlooptijd naar vervolgafspraken.
✓ Behandelingen vinden plaats in een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) met een WTZi-toelating (Wet toelating zorginstellingen) met de nieuwste medische apparatuur en uitrusting.
✓4 vestigingen in Nederland: Amersfoort, Breda, Helmond en Schiedam.
✓ Registratie bij NVDV, DCOP (Dutch College of Phlebology) en is in het bezit van het Spataderkeurmerk.

Persoonlijk advies

Wilt u meer weten over onze spatader behandelingen of wilt u een intakegesprek inplannen? Uiteraard denken wij graag met u mee en geven passend en persoonlijk advies. U kunt het onderstaande formulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Voor het maken van een afspraak bij de dermatoloog heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist nodig.

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist?*
´
Ik wil graag teruggebeld worden op: