Flebectomie Muller methode

Dit is een behandeling waarbij onder plaatselijke verdoving een oppervlakkige spatader wordt verwijderd. De te behandelen ader wordt gemarkeerd met huidmarkeerstift. Vervolgens wordt de spatader verdoofd. De verdovingsvloeistof wordt met kleine prikjes rondom de te behandelen ader ingespoten. Het inspuiten is niet pijnlijk, het geeft een drukkend gevoel. Wanneer het bloedvat volledig is verdoofd wordt de ader verwijderd. Dit gebeurt door in het verloop van de ader een aantal kleine gaatjes te maken in de huid. Via deze gaatjes wordt de spatader met een speciaal haakinstrument, het Mullerhaakje, aangehaakt en verwijderd uit uw been. Dit is een pijnloze behandeling. Afhankelijk van de grootte van de te verwijderen spatader, zullen de insteekopeningen kleiner of groter zijn. Deze worden gesloten met een hechtdraad of hechtpleister. Tenslotte worden er absorberende gazen met daar overheen een drukverband of verbandkous aangebracht. Dit drukverband of steunkous mag u na 72 uur verwijderen. Na enkele weken komt u bij de dermatoloog op het spreekuur voor controle.


Wilt u meer informatie over het behandelen van spataderen volgens Flebectomie Muller methode? Maak dan een afspraak bij de dermatoloog van Ceulen Klinieken. Tijdens uw eerste consult zal de dermatoloog, naast een lichamelijk onderzoek ook een duplexonderzoek uitvoeren. Op basis van de onderzoeksresultaten wordt met u besproken of de spataderen behandeld dienen te worden en we informeren u over de meest geschikte behandelmethode. 

Vraag een intakegesprek

Ceulen Klinieken als Spatader behandelcentrum

Tijdens het eerste consult zal de dermatoloog een diagnose stellen. Het stellen van de juiste diagnose kan bij spataderen niet altijd op het blote oog gedaan worden. Spataderen kunnen namelijk ook onderhuids verlopen. In dat geval ondervindt u wel de klachten, maar is de spatader (nog) niet zichtbaar. Ceulen Klinieken heeft de middelen in huis om de juiste diagnose te kunnen stellen bij de verdenking van spataderen. Naast een lichamelijk onderzoek verrichten onze dermatologen ook duplexonderzoek.

Ceulen Klinieken onderscheidt zich op de volgende punten:
✓ Onze dermatologen staan voor hoogwaardige dermatologische zorg en patiëntvriendelijke service: u bent bij ons geen nummer!
✓ Wij staan voor een minimale wachttijd tussen aanmelding en eerste afspraak én een vloeiende doorlooptijd naar vervolgafspraken.
✓ Behandelingen vinden plaats in een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) met een WTZi-toelating (Wet toelating zorginstellingen) met de nieuwste medische apparatuur en uitrusting.
✓4 vestigingen in Nederland: Amersfoort, Breda, Helmond en Schiedam.
✓ Registratie bij NVDV, DCOP (Dutch College of Phlebology) en is in het bezit van het Spataderkeurmerk. 

Persoonlijk advies

Wilt u meer weten over onze spatader behandelingen of wilt u een intakegesprek inplannen? Uiteraard denken wij graag met u mee en geven passend en persoonlijk advies. U kunt het onderstaande formulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Voor het maken van een afspraak bij de dermatoloog heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist nodig.

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist?*
´
Ik wil graag teruggebeld worden op: