Echo Sclerotherapie met schuim

Voor het wegspuiten van grotere spataderen maakt Ceulen Klinieken gebruik van echogeleide sclerocompressietherapie met foam. Bij deze behandeling spuiten we een schuimoplossing van vloeistof en lucht in de spatader. Het schuim duwt het bloed voor zich uit en zorgt voor een verkleving van de bloedvatwanden. De spatader verandert geleidelijk in een strengetje, om tenslotte geheel of gedeeltelijk te verdwijnen. Deze behandeling is een succesvol alternatief voor patiënten die liever geen operatie of inwendige lasertherapie / VNUS-behandeling wensen of bij wie deze ingrepen technisch niet uitvoerbaar blijken.

Direct zicht op resultaat

Met behulp van een echo-onderzoek controleren we vervolgens waar het schuim zich bevindt en of het gewenste resultaat is bereikt. Na het wegspuiten wordt de spatader dichtgedrukt met een wattenrol en een elastische verbandkous. Deze blijft 2 tot 14 dagen zitten, afhankelijk van de dikte van de spatader. De compressie zorgt ervoor dat de aders dichtgroeien en onzichtbaar worden.

Simpele ingreep, snel naar huis
Het echogeleid wegspuiten van spataderen met schuim duurt ongeveer een half uur. Na de behandeling mag u direct naar huis en uw dagelijkse activiteiten hervatten. Bij een vervolgafspraak controleren we of de spataderen goed zijn afgesloten.

Maak een afspraak