Zweetgeur

Wat te doen tegen zweetgeur? Zweetgeur wordt in de meeste gevallen als vervelend ervaren, echter kan dit ook grote belemmeringen in het dagelijks leven veroorzaken. Er is namelijk maar weinig begrip voor mensen met een sterke zweetgeur. Dat komt omdat een transpiratiegeur vaak als een gebrek aan hygiëne wordt beschouwt. Echter hoeft dit helemaal niet het geval te zijn.

Ceulen Klinieken is gespecialiseerd in zweetproblematiek. Op deze pagina geven we meer informatie over hoe zweetgeur ontstaat, tips om transpiratiegeur tegen te gaan en een permanente oplossing zodat u nooit meer last heeft van zweetgeur. Daarnaast is het mogelijk om direct gratis persoonlijk miraDry advies aan te vragen.

Vraag persoonlijk advies aan

Hoe ontstaat zweetgeur?

Zweetgeur ontstaat wanneer het zweet een reactie aangaat met bacteriën. Echter hoeft een stinkende transpiratiegeur niets te maken te hebben met persoonlijke hygiëne. Dit kan namelijk ook een gevolg zijn van overactieve apocriene zweetklieren. Een symptoom wat vaak voorkomt bij mensen die last hebben van overmatig zweten (Hyperhidrose).

Geur producerende zweetklieren 

Ieder mens heeft 2 tot 4 miljoen zweetklieren verspreid over het hele lichaam. We beschikken over twee verschillende soorten zweetklieren; De (1) eccriene en de (2) apocriene zweetklieren. De eccriene zweetklieren zorgen voor de vochtproductie. De apocriene zweetklieren zijn verantwoordelijk voor geurproductie. De apocriene zweetklieren ontwikkelen zich pas in de pubertijd en zijn voornamelijk te vinden in de schaamstreek en het okselgebied. Vandaar dat een zweetgeur probleem zich vaak ontluikt vanaf een jaar of 14. Wanneer de apocriene zweetklieren overactief zijn, ontstaat er een heftige transpiratiegeur. U kunt er in dit geval dus helemaal niets aan doen dat u last heeft van zweetgeur. 

Wat te doen tegen zweetgeur?

Een zweetgeur is ontzettend vervelend, maar er zijn een aantal tips om zweetgeur tegen te gaan. We hebben hierbij een overzicht gemaakt van tips die u zelf gemakkelijk thuis uit kunt proberen. In veel gevallen zijn dit tips om zweetoksels tegen te gaan, omdat zich hier in de meeste gevallen het zweetgeur probleem bevindt.

Tips tegen zweetgeur
1. Persoonlijke hygiëne
2. Scheren oksels (haar houdt geur vast)
3. Schone kleding, liefst katoen of linnen
4. Geen synthetische kleding
5. Voorzichtig met cafeïne, alcohol en pittig eten
6. Anti-transpirant
7. Okselpads
8. Talkpoeder
9. Voorkom stress
10. Aluminium hydroxide

Wilt u meer weten over ons advies wat betreft deze tips tegen zweetgeur? Lees het uitgebreide advies onze pagina: Tips tegen zweten.

Behandeling zweetgeur

De transpiratiegeur of zweetgeur in de oksels blijft? Of bent u helemaal klaar met het gebruik van anti-transpirants en okselpads? In dat geval is de meest succesvolle behandeling om definitief zweetgeur tegen te gaan, de miraDry methode.

Geen zweetgeur meer met miraDry  

Een miraDry zweetbehandeling is dé definitieve methode om zweetgeur tegen te gaan of zelfs helemaal op te lossen. Doormiddel van geluidsgolven worden de zweetklieren in de oksels kapot gemaakt. MiraDry is zeer effectief, veilig en pijnloos. Daarnaast zijn er één tot twee behandelingen nodig voor een zo goed mogelijk resultaat. Direct na de behandeling is er al een vermindering van het okselzweet merkbaar. De ervaring leert dat 85% van de mensen na behandeling blijvend verlost is van hinderlijke transpiratie onder de oksels. Dankzij de miraDry methode hebben wij al veel mensen van hun zweetgeur af kunnen helpen.

Voordelen miraDry
+ Beste oplossing tegen stinkende én natte oksels
+ Er zijn geen bijwerkingen
+ Er zijn 1 tot 2 behandelingen nodig
+ De effecten zijn blijvend, nooit meer zweetplekken

Lees meer over miraDry

Vraag de brochure 'Overmatig zweten' aan

Wilt u meer informatie ontvangen over tips bij zweetproblematiek en mogelijke zweetbehandelingen? Vraag vrijblijvende de 'overmatig zweten' brochure aan!