Wetwrap therapie

Dit is een arbeidsintensieve zalftherapie die toegepast wordt bij de behandeling huidziekten die gepaard gaan met hevige jeuk zoals eczeem en psoriasis. Het is een therapie die ook heel geschikt is om bij baby´s en kinderen in te zetten. De assistentes Ceulen Klinieken instrueren patient of ouders hoe deze therapie uit te voeren waarna ook in de thuissituatie ouders of patient deze behandeling kunnen doen.

Letterlijk vertaald betekent wetwrap therapie `vochtig verband´ therapie. Bij de wetwrap therapie wordt de huid ingesmeerd met verdunde hormoon crème. Daar overheen komen 2 verbandpakjes. Het onderste verbandpakje wordt vochtig gemaakt. Het bovenste verbandpakje blijft droog. Hier overheen gaat de gewone kleding van uw kind.

De wetwrap therapie is een intensieve en effectieve zalfbehandeling die niet de oorzaak van de huidaandoening wegneemt maar wel de verschijnselen bestrijdt. Indien de symptomen op enig moment weer terugkomen, kan de wetwrap therapie herhaald worden.

Om een effectieve wetwrap therapie in de thuissituatie te kunnen uitvoeren, krijgt u van de gespecialiseerde doktersassistente van Ceulen Klinieken een instructieschema. zodat u exact weet hoe vaak u in de wetwrap therapie moet uitvoeren bij uw kind.

Maak een afspraak