Stinkende oksels

Stinkende oksels zijn extreem vervelend. Het kan een enorme belemmering voor zowel uw werk als in het dagelijks leven.

Bij Ceulen Klinieken zijn we gespecialiseerd in zweetoksels. Wij kunnen u zowel helpen bij het verminderen als compleet oplossen van stinkende oksels. Op deze pagina vertellen we u graag meer over de oorzaken van stink oksels en alle mogelijke oplossingen. Daarnaast is het ook mogelijk om persoonlijk advies te ontvangen. In dat geval kunt u bij ons een gratis telefonisch miraDry consult aanvragen.

Vraag persoonlijk advies aan

Stink oksels

In Nederland hebben ongeveer 800.000 mensen last van overmatig zweten. Deze vorm van extreme transpiratie wordt ook wel Hyperhidrosis genoemd. Soms komt dit voor over het gehele lichaam, maar het is ook mogelijk dat het probleem zich lokaal voordoet zoals in enkel de oksels. Een sterke zweetgeur is een enorme beperking op zowel persoonlijk, relationeel als werkvlak. U wilt immers altijd representatief voorkomen. Een sterke stinkgeur in de oksels komt meestal voor aan beide kanten. Echter kan het ook voorkomen dat slechts 1 oksel stinkt. Daarnaast hebben sommige mensen heel snel last van zweetoksels, terwijl anderen continu last ervaren (bijvoorbeeld stinkende oksels na het douchen).

Stinkende oksels oorzaak

Vaak is er veel onbegrip voor stinkende transpiratie. Het wordt namelijk geassocieerd met een gebrek aan persoonlijke hygiëne. Dit kan het geval zijn wanneer zweet een reactie aangaat met bacteriën. Dit veroorzaakt de klassieke ‘zweetlucht’ en kan verholpen worden met een frisse douche. Echter hoeft een stinkgeur in de oksels niets te maken te hebben met hoe vaak de oksels gereinigd worden.

Ieder mens heeft zo’n 2 tot 4 miljoen zweetklieren verspreid over het hele lichaam. In totaal bevind zich hiervan 4% in het okselgebied. We hebben twee verschillende soorten zweetklieren; de (1) eccriene en (2) apocriene zweetklieren. Deze eccriene klieren zijn verantwoordelijk voor de vochtproductie. De apocriene klieren houden zich bezig met geurproductie. Deze klieren worden pas ontwikkeld in de pubertijd en zijn voornamelijk actief in het okselgebied en de schaamstreek. Wanneer deze apocriene klieren overactief zijn, veroorzaakt dit een heftige transpiratiegeur. Hier kunt u dus helemaal niets aan doen. Indien u last heeft van zowel stinkende als natte oksels, zijn beide klieren overactief.

Wat te doen tegen stinkende oksels?

Stinkende oksels zijn ontzettend vervelend. Hierbij geven we u een overzicht met alle tips en de meest succesvolle behandeling tegen stinkoksels. 

Tips tegen stinkende oksels

  1. Persoonlijke hygiëne
  2. Scheren oksels (haar houdt geur vast)
  3. Schone kleding
  4. Geen synthetische kleding
  5. Voorzichtig met cafeïne, alcohol en pittig eten
  6. Anti-transpirant
  7. Okselpads
  8. Talkpoeder
  9. Voorkom stress
  10. Aluminium hydroxide

Wilt u meer weten over ons advies wat betreft deze tips tegen zweetoksels? Lees hierover meer op onze pagina: Tips tegen zweetoksels. 

Behandeling stinkende oksels  

De oksels blijven stinken? In dat geval is de meest succesvolle behandeling om stinkoksels tegen te gaan, de miraDry methode. Deze behandeling helpt zowel tegen natte als geurende oksels.

Een miraDry behandeling is dé definitieve methode om okselzweten te verminderen of zelfs helemaal op te lossen. Tijdens deze behandeling wordt er gebruik gemaakt van geluidsgolven. Deze geluidsgolven kaatsen tegen het vetweefsel waardoor ze weer naar buitengaan. Hier ontmoeten ze nieuwe binnenkomende golven en ontstaat er interferentie. Dit gebeurt precies op de plaats waar de zweetklieren en haren zitten, waardoor deze kapot gaan. Deze methode is veilig, zeer effectief en pijnloos. Er zijn één tot twee behandelingen nodig voor een zo goed mogelijk resultaat. Middels deze methode hebben wij al veel mensen van hun stinkende oksels af kunnen helpen.

Vraag de brochure 'overmatig zweten' aan

Ceulen Kinieken als Zweetpoli

Wij helpen u graag bij het verminderen of zelfs oplossen van uw oksel zweetgeur. Tijdens een kosteloos eerste miraDry consult gaan we met u in gesprek. Zo kunnen wij u heel gericht adviseren met de beste oplossing voor uw situatie. Ceulen Klinieken kenmerkt zich middels volgende punten:

✓ Specialistische zweetpoli met ruim aanbod behandelingen
✓ 6 vestigingen in Nederland: Amersfoort, Breda, Helmond, Schiedam, Utrecht en Uden
✓ Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) met een WTZi-vergunning (Wet toelating zorginstellingen)
✓ Uitgebreid team van dermatologen en huidtherapeuten
✓ 24/7 en 365 dagen per jaar bereikbaar (spoed en nazorg) 

Oplossing van zweetprobleem

“Je voelt je meteen op je gemak en gerustgesteld bij deze professionele organisatie. Uiterst bekwame specialist, die tijd voor je heeft, alles rustig uitlegt en deskundig behandelt. Top!” 
- Mevr. S 

“Ik ben prettig behandeld door de specialist die me vóór de behandeling alles duidelijk heeft uitgelegd met daarbij de eventuele gevolgcomplicaties die zouden kunnen optreden. Ze stelde me op mijn gemak waardoor ik ontspannen behandeld kon worden en we snel klaar waren. Ik raad Ceulen Klinieken zeker aan!” 
- Dhr. M 

Vraag de brochure 'Overmatig zweten' aan

Wilt u meer informatie ontvangen over tips bij zweetproblematiek en mogelijke zweetbehandelingen? Vraag vrijblijvend de 'overmatig zweten' brochure aan!