Zweetplekken

Wat te doen tegen zweetplekken? Zweetplekken kunnen vervelend zijn, maar kunnen ook een enorme belemmering in het dagelijks leven veroorzaken. Vaak is er namelijk maar weinig begrip voor zweetproblemen. Een zweetplek onder de arm wordt dan toch vaak beschouwd als gebrek aan hygiëne. Echter hoeft dit helemaal niet het geval te zijn.

Ceulen Klinieken is gespecialiseerd in zweetproblematiek. Op deze pagina geven we meer informatie over hoe zweetplekken ontstaan, tips tegen zweetplekken en hoe u deze permanent kunt voorkomen zodat u nooit meer last heeft van zweetplekken in uw kleding. Daarnaast is het ook mogelijk om direct een gratis persoonlijk miradry advies aan te vragen.

Vraag persoonlijk advies aan

Hoe ontstaan zweetplekken?

Wanneer u zweet, ontstaan er druppeltjes op de huid die er voor zorgen dat het lichaam afkoelt. Zweet is van zichzelf helder van kleur. Maar wanneer het zweet in aanraking komt met kleding (in bijvoorbeeld de okselstreek) zal het opdrogen. De zouten, vetten en eiwitten in het zweet laten hun sporen na. Deze vlekken zijn over het algemeen goed te verwijderen middels de wasmachine.

Gele vlekken kunnen in kleding ontstaan wanneer zweetplekken zicht vermengen met een anti-transpirant of deodorant. Het aluminium in de anti-transparant of deodorant gaan een chemische reactie aan met de zouten in het zweet. Dit type vlekken is zeer moeilijk schoon te krijgen en heeft vaak als gevolg dat er een hoop moeite gedaan moet worden om het shirt nog te redden.

Tips tegen zweetvlekken

Hoe voorkomt u zweetplekken in uw oksels? In onderstaand overzicht hebben wij de belangrijkste tips tegen zweetvlekken verzameld. Zo kunt u precies zien wat u kunt doen om (gele) zweetplekken te voorkomen.

Tip 1: Draag natuurlijke stoffen
Natuurlijke stoffen zoals bijvoorbeeld linnen of katoen zorgen ervoor dat zweet makkelijker verdampt. Voorkom synthetische stoffen zoals polyester en nylon. Deze stoffen vergroten de kans op zweetvlekken.

Tip 2: Laat anti-transparant of deodorant opdrogen
Zorg ervoor dat de anti-transparant of deodorant goed opgedroogd is voordat u zichzelf aankleedt (of dep droog). Daarnaast zijn er ook sneldrogende sprays op de markt beschikbaar.

Tip 3: Niet te veel anti-transparant of deodorant
Hoe meer anti-transparant of deodorant u gebruikt, hoe groter de kans is dat het aluminium een reactie aangaat met de zweetzouten. Breng het middel dan ook maar één keer aan of koop een deodorant zonder aluminium.

Tip 4: Niet te lang wachten met reinigen
Hoe verser de zweetplek, hoe beter deze te behandelen is. Wacht dus niet te lang met het behandelen van okselvlekken in uw kleding.

Tip 5: Gebruik biologisch wasmiddel
Biologisch wasmiddel kan het zweet en de anti-transparant of deodorant in een stof makkelijker afbreken dan andere wasmiddelen.

Tip 6: Geen zweetvlekken strijken!
Wanneer je een zweetvlek in een blouse, overhemd of t-shirt strijkt, zal de warmte de vlek verharden. Hierdoor wordt het nog moeilijker om de vlek te verwijderen.

Tip 7: Week heftige zweetvlekken in witte azijn of wodkamengsel
Wanneer de kleding een heftige of verharde zweetvlek heeft, kunt u deze laten weken in een mengsel van witte azijn of witte wodka. Hou hiervoor één deel azijn / wodka aan gemengd met één deel water. Doe dit niet met delicate stoffen als zijde en kant.

Wilt u naast deze tips tegen zweetvlekken ook tips over hoe u zweetoksels kunt voorkomen? Lees dan meer op onze pagina met: 10 tips tegen zweetoksels.

Zweetplekken voorkomen

Bent u helemaal klaar met het anti-transparants, gele zweetvlekken verwijderen of het weggooien van uw kleding? Er is een permanente oplossing om zweetplekken te voorkomen, namelijk de miraDry methode. Deze zweetbehandeling zorgt ervoor dat u zich nooit meer druk hoeft te maken over zweetproblematiek. miraDry is zowel beschikbaar voor mannen als vrouwen en biedt zelfs de oplossing bij heftige zweetproblemen (Hyperhidrose).

Geen zweetplekken meer met miraDry

MiraDry is de meest succesvolle behandeling tegen natte plekken op de oksels. Deze methode is dé oplossing tegen okselzweten en helpt zowel tegen natte als stinkende oksels. Het grootste voordeel van miraDry is dat dit een definitieve methode is, dus met een blijvend resultaat. Tijdens deze behandeling worden de zweetklieren middels kapot maakt. Er zijn één tot twee behandelingen nodig voor een zo goed mogelijk resultaat.

Voordelen miraDry
+ Beste oplossing tegen stinkende én natte oksels
+ Er zijn geen bijwerkingen
+ Er zijn 1 tot 2 behandelingen nodig
+ De effecten zijn blijvend, nooit meer zweetplekken 

Lees meer over miraDry

Vraag de brochure 'Overmatig zweten' aan

Wilt u meer informatie ontvangen over tips bij zweetproblematiek en mogelijke zweetbehandelingen? Vraag vrijblijvende de 'overmatig zweten' brochure aan!