Alles over ongewenste haargroei

Ceulen Klinieken biedt u een definitieve en betaalbare oplossing voor overbeharing. Onze huidtherapeuten krijgen dagelijks uiteenlopende vragen over het ontstaan van overbeharing en de mogelijke behandelingen.

Vraag de brochure ‘DAG ongewenste haargroei’ aan

Op welke zones op uw lichaam heeft u last van overbeharing?

Iedereen heeft ongeveer 5 miljoen haarzakjes verspreid over het hele lichaam. Meestal zijn deze haartjes dun en licht van kleur en daardoor amper zichtbaar. Soms worden deze haren zichtbaar donkerder tot zwart van kleur en voelen deze haren ook wat stugger aan. Zo kunnen deze haren ervoor zorgen dat u last ervaart van overbeharing op uw armen, rug, benen of onder de oksels. Of bijvoorbeeld van ongewenste haargroei op uw kin of bovenlip. Bekijk hier een overzicht van de verschillende plekken waar overbeharing kan ontstaan:

 • Ongewenste haargroei in het gezicht (bovenlip, kin, hals en wangen)
 • Donkere en lange haren op de armen
 • Donkere en lange haren op de (boven)benen
 • Ingegroeide haartjes bikinilijn
 • Haartjes rondom de tepels
 • Overbeharing op de rug en/of buik
 • Overbeharing in de nek en/of schouders
 • Veel haren en/of last van stoppels bij de geslachtsorganen

Tips tegen ongewenste haargroei?

Als u last heeft van ongewenste haargroei wilt u natuurlijk meer weten over hoe u overbeharing kunt verwijderen. Wij hebben voor u een overzicht gemaakt met 6 tips tegen ongewenste haargroei. Bij iedere tijdelijke oplossing geven we een korte toelichting.

Soorten behandelingen

We hebben een uitgebreide informatiepagina over alle soorten ontharingsmethoden met daarbij de voordelen, nadelen en eigenschappen per behandeling. Zo ziet u precies wat de mogelijkheden zijn om uw ongewenste haargroei tegen te gaan.

Behandelingen tegen ongewenste haargroei 

Daarnaast hebben wij ook voor u alle informatie over de behandelingen tegen overbeharing inzichtelijk gemaakt:

 • LASER: De permanente ontharingsmethode die zich richt op het vernietigen van de haarzakjes met de revolutionaire Alexandrite-Nd:Yag lasertechnologie. Waardoor deze behandeling geschikt is voor zowel donkere als lichte haren.
 • Elektrische epilatie: Een vorm van definitief ontharen met behulp van elektrische pulsen (stroom) van een laag niveau. Gezien de haren één voor één verwijderd worden, wordt deze behandeling als tijdrovend ervaren. Deze vorm van ontharen is uitermate geschikt voor de haren die geen pigment bevatten zoals: rood, grijs of heel licht blond haar.
 • IPL: Definitief verwijderen van haren met een flits van geplust licht met een golflengte van 550-1200 nanometer. Enkel haren met voldoende pigment is geschikt voor deze vorm van ontharen.

Ceulen Klinieken als Ontharingsspecialist

Wij helpen u graag bij het definitief ontharen op verschillende zones van het lichaam. Populaire zones voor de vrouwen zijn de bikinilijn, het gezicht en onder de oksels. Mannen ondervinden hinder van extreme overbeharing op de borst, buik of rug. Ceulen Klinieken onderscheidt zich op de volgende punten:

✓ Gecertificeerde huidtherapeuten met een ruim aanbod aan ontharingsbehandelingen
✓ De huidtherapeuten van Ceulen Klinieken maken gebruik van de revolutionaire Alexandrite-Nd:Yag lasertechnologie
✓ U kunt altijd terecht bij onze vestigingen in Breda, Helmond, Utrecht en Uden
✓Behandelingen vinden plaats in een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) met een WTZi-vergunning (Wet toelating zorginstellingen)
✓ Registratie bij NVH en ANBOS!  
✓ Uitgebreid team van dermatologen en huidtherapeuten