Elektrisch ontharen behandeling

Veel mensen hebben last van ongewenste haargroei. De ernst en hoeveelheid van de haargroei verschilt van persoon tot per persoon. Sommigen hebben enkel zachte donshaartjes en anderen hebben last van donkere en dikkere haren. Ongeacht of er sprake is van hypertrichose of hirsutisme, bij Ceulen Klinieken bieden huidtherapeuten u een definitieve, betaalbare en veilige oplossing voor haargroei op plekken waar u liever geen haargroei heeft.

Op deze pagina vertellen we u graag meer over diverse behandelmogelijkheden. Daarnaast is het ook mogelijk zelf een afspraak voor een intakegesprek bij de huidtherapeut in te plannen via onderstaande button.

Plan direct zelf je afspraak bij de huidtherapeut

Op deze pagina leest u alles over elektrisch ontharen bij Ceulen Klinieken. We informeren u over elektrisch ontharen, de werking en de voor- en nadelen van deze behandeling.

- Wat is elektrisch ontharen?
- Hoe werkt elektrisch ontharen?
- Elektrisch ontharen voordelen en nadelen
- Alle stappen tijdens elektrisch ontharen
- Veelgestelde vragen over elektrisch ontharen
- Ceulen Klinieken als ontharingsspecialist
- Elektrisch ontharen ervaringen
- Persoonlijk advies

Wat is elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen ofwel elektrische epilatie is een vorm van definitief ontharen met behulp van elektrische pulsen (stroom) van een laag niveau. De stroom vernietigt de bloedtoevoer aan de haarwortel en daarbij het haarzakje. Het bestaande haar valt uit en wordt direct door de huidtherapeut verwijderd met een pincet. Dit proces wordt haar voor haar herhaald.

Deze ontharingsmethode wordt gezien als een tijdrovende behandeling omdat de haren één voor één definitief worden verwijderd. De gemiddelde behandeltijd loopt uiteen van een aantal maanden tot enkele jaren in geval er een groot gebied behandeld moet worden. Hoe vaker u een behandeling ondergaat, hoe langer de tijd tussen de behandelingen is. Uw huid heeft tijd nodig om optimaal te kunnen herstellen.

Hoe werkt een elektrisch ontharen?

Tijdens het elektrisch ontharen behandelen huidtherapeuten met precisie iedere haar één voor één. Er wordt een kleine, dunne naald in het haarzakje gestoken. Vervolgens wordt er gedurende enkele seconden een elektrische puls van laag niveau gegeven waardoor de haar loslaat. Door deze elektrische puls wordt ook het haarzakje voor altijd vernietigd. De bestaande haar valt uit en het proces wordt haar voor haar herhaald. Gezien het een redelijk tijdrovende behandeling is, wordt deze behandeling vaak op wat kleinere huidoppervlaktes uitgevoerd. Denk aan de grote van de huidoppervlakte van bijvoorbeeld het gezicht of bij de genitaliën. Indien elektrisch epileren pijnlijk is, dan wordt de huid plaatselijk verdoofd.

Elektrisch ontharen voordelen en nadelen

Om een zo compleet mogelijk beeld te geven van de behandeling elektrisch ontharen, worden hier alle voor- en nadelen benoemd. Naast elektrisch ontharen biedt Ceulen Klinieken de behandelmethode laser tegen ongewenste haargroei aan.

De voordelen van elektrisch ontharen:

+ Alle haartypen zijn te behandelen
Het elektrolyse-apparaat vernietigd het haarzakje van elke haar één voor één.

+ Blijvend resultaat
Na elke sessie worden de haren die in de groeifase zitten permanent verwijderd. U heeft 100% zekerheid dat er nooit meer haar zal terug groeien uit het haarzakje dat elektrisch behandeld is. Bij dikkere haren zijn meerdere behandelingen nodig om het haarzakje definitief te verwijderen.

+ Geen last meer van ontstoken haarzakjes of ingegroeide haartjes
Met elektrisch ontharen wordt het haarzakje vernietigd. Hierdoor kunnen er geen nieuwe haren meer uit het haarzakje groeien en heeft u geen last meer van ontstoken haarzakjes of ingegroeide haartjes.

+ De behandeling is zeer veilig
De geregistreerde huidtherapeuten van Ceulen Klinieken werken enkel met apparaten die het veiligheidskeurmerk CE en FDA bezitten.

De nadelen van elektrisch ontharen:

- Tijdrovende behandeling
Omdat haren zich in verschillende groeifasen bevinden zijn er meerdere behandel sessies nodig. De totale behandelduur varieert van een aantal maanden tot 1 jaar. Daarbij duurt een behandeld sessie gemiddeld 15 tot 45 minuten, afhankelijk van de huidoppervlakte en het aantal haren die zich in de groeifase zitten en behandeld kunnen worden.

- Elektrisch ontharen wordt als pijnlijk ervaren
De pijn bij elektrisch ontharen is te vergelijken met een prikkend gevoel. Het doet beduidend meer pijn dan laser ontharen. Bij Ceulen Klinieken is het mogelijk om in geval van pijn, het te ontharen gebied plaatselijk te verdoven.

- Toegepast op kleinere huidoppervlaktes
Omdat de haren één voor één behandeld moeten worden, is elektrisch epileren een tijdrovende behandeling. Elektrische epilatie is daarom alleen geschikt voor toepassing op kleinere huidoppervlaktes.

Alle stappen tijden de behandeling elektrisch ontharen

Stap 1: Consult
Er vindt altijd eerst een consult plaats met de huidtherapeut. Tijdens dit eerste consult worden de verschillende ontharingsmethoden, uw wensen en de realistische resultaten besproken. Omdat de huidstructuur van persoon tot persoon verschilt en reageert, stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan op. 

Stap 2: Voorbereiding
Om bijwerkingen zoals pigmentvlekken of huidirritatie te voorkomen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden:

  • 1. Scheren: Voor de behandeling met elektrisch epileren is het van belang dat de haren enkele millimeters lang zijn. Wij adviseren u daarom om minimaal 3 tot 4 dagen voor de behandeling niet meer te scheren of anderszins te ontharen.
  • 2. Andere ontharingsmethodes: Tijdens de gehele behandelperiode adviseren wij om niet meer te harsen, waxen, epileren of ontharingscrème te gebruiken.
  • 3. Zon of de zonnebank: Vermijdt de zon/zonnebank voor minimaal 2 weken vóór en na de behandeling. De huid die is gebruind door zon/zonnebank bouwt pigment op, waardoor pigmentverschuiving plaats kan vinden of waardoor de huid kan worden beschadigd ten gevolgde van de ontharingsbehandeling. Indien u een gevoelige huid heeft adviseren wij om na de ontharingsbehandeling zonnecrème met een factor 30-50 te gebruiken om pigmentvorming te voorkomen.
  • 4. Crème: Het te behandelen gebied dient zo schoon mogelijk te zijn. Wij adviseren om geen crème, olie, make-up of deodorant te gebruiken op de dag dat u behandeld wordt.
  • 5. Medicijngebruik: Meld medicijn gebruik voor de behandeling aan de huidtherapeut die u behandelt. De huidtherapeut bepaalt aan de hand van het soort medicijn dat u gebruikt of de behandeling wel, niet of later plaats kan vinden

Stap 3: De behandeling – Elektrisch ontharen
U neemt plaats in de comfortabele behandelstoel. Dan worden, per individuele haar, de volgende stappen herhaald:

1. De huidtherapeut brengt een kleine, dunne naald in de huid, naast het haartje en in het haarzakje. Tijdens de behandeling houdt u een elektrode (zwarte geleider in vorm van een pen) vast in uw hand. Dit is pijnloos en zorgt ervoor dat de stroomkring rond is.

2. Via de dunne naald wordt er een elektrische puls aan het haarzakje afgegeven die ongeveer enkele seconden duurt. Dit kan ongemakkelijk of zelfs een beetje pijnlijk aanvoelen. Doe het teveel pijn, dan kan de huid plaatselijk verdoofd worden.

3. Zodra de haar los is geraakt van de wortel, gebruikt de huidtherapeut een pincet om het haartje gemakkelijk en pijnloos uit de huid te schuiven. 

Stap 4: Na de behandeling

  • 1. Douchen, sauna of zwemmen: Het is belangrijk om de huid rust te geven. Wij adviseren om niet direct (minimaal 24 uur) te gaan zwemmen, geen gebruik te maken van whirlpool of sauna. U mag wel douchen, maar niet te heet.
  • 2. Ontharen: Na de behandelingen adviseren wij het behandelde gebied minimaal 24 uur te laten rusten. Tot 4 weken na de behandeling mag u uw haren niet harsen of epileren met een pincet. Scheren mag wel.
  • 3. Zon of de zonnebank: Stel de huid 2 weken niet bloot aan zon of zonnebank. Indien nodig adviseren wij u zonnecrème factor 30-50 te gebruiken.
  • 4. Make-up of andere lotions: We raden aan om tenminste enkele dagen geen make-up, zonnecrème, zeep en cleaners, andere crèmes, alcohol of diepreinigende scrubs te gebruiken.

Veelgestelde vragen over elektrisch ontharen

Hoe snel zie ik effect?
Het resultaat wordt pas na verloop van tijd bereikt. Dit heeft met name te maken met de groeicyclus waarin de haren zich bevinden tijdens de behandeling. Alleen wanneer de haren zich bevinden in de actieve groeicyclus is het mogelijk om de haar te vernietigen. De huidtherapeut kan de groeicyclus niet veranderen en daarom zal de behandeling een aantal keren moeten worden herhaald.

Is elektrisch ontharen pijnlijk?
Elektrisch ontharen is een vorm van ontharen die als pijnlijk wordt ervaren. De kracht en duur van de elektrische puls zijn in het begin laag en nemen geleidelijk toe tot het haar er zo makkelijk mogelijk uit komt. Dit kan ongemakkelijk of zelfs pijnlijk aanvoelen. Kunt u de pijn niet aan, dan wordt de huid plaatselijk verdoofd.

Is elektrisch ontharen veilig?
De in het kwaliteitsregister gecertificeerde huidtherapeuten van Ceulen Klinieken werken enkel met apparaten die het veiligheidskeurmerk CE en FDA bezitten.

Hoe lang duurt een behandeling?
Een sessie duurt gemiddeld 15-45 minuten, afhankelijk van de huidoppervlakte en het aantal haren die zich in de groeifase bevinden en behandeld kunnen worden. Naarmate het aantal behandelingen vordert en de haargroei afneemt, worden de sessies minder frequent en duren ze minder lang. Het totaal benodigde aantal en de lengte van iedere behandeling varieert per persoon.

Komen de haren nooit meer terug?
Na elke sessie worden de haren die in de groeifase zitten permanent verwijderd. U heeft 100% zekerheid dat er nooit meer een haar zal terug groeien uit het haarzakje dat met elektrische epilatie behandeld is.

Kun je ook een ingegroeide haar behandelen?
Elektrische epilatie is juist een doeltreffende behandeling tegen ingegroeide haren.

Vanaf welke leeftijd kun je je elektrisch laten ontharen bij Ceulen Klinieken?
Indien u te jong bent is het lichaam nog niet klaar met het aanmaken van haartjes. Medisch gezien mag u zich elektrisch laten ontharen zodra u uitgegroeid bent en uw verwachte lichaamslengte heeft bereikt en/of u een regelmatige menstruatiecyclus hebt. Over het algemeen kunt u zich bij ons laten behandelen indien u 18 jaar of ouder bent.

Ceulen Klinieken als Ontharingsspecialist

Wij helpen u graag bij het definitief ontharen op verschillende zones van het lichaam. Populaire zones voor de vrouwen zijn de bikinilijn, het gezicht en onder de oksels. Mannen ondervinden hinder van extreme overbeharing meestal op de borst, buik of rug. Tijdens het intakegesprek gaan we met u in gesprek over uw wensen, de behandelmogelijkheden en geven wij u passend advies. Ceulen Klinieken onderscheidt zich op de volgende punten:

✓ Gecertificeerde huidtherapeuten met een ruim aanbod aan ontharingsbehandelingen
✓ De huidtherapeuten van Ceulen Klinieken maken gebruik van de revolutionaire Alexandrite-Nd:Yag lasertechnologie
✓ U kunt altijd terecht bij onze vestigingen in Breda, Helmond en Uden
✓Behandelingen vinden plaats in een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) met een WTZi-vergunning (Wet toelating zorginstellingen)
✓Registratie bij NVH en ANBOS!  
✓ Uitgebreid team van dermatologen en huidtherapeuten

Ontharing ervaring

“Mijn ervaring is uitstekend. Duidelijke uitleg en fantastisch geholpen. Naast vakkundigheid heb ik ook vriendelijkheid ervaren. Ceulen Klinieken is wat mij betreft een echte aanrader!”

- Mevr. S

Vraag een intakegesprek aan

Wilt u meer weten over onze behandelingen tegen ongewenste haargroei en wilt u toch liever teruggebeld worden door het Klant Contact Centrum? Dan kunt het onderstaande formulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

De kosten voor een intakegesprek bij de huidtherapeut zijn 40 euro.

´
Ik wil graag teruggebeld worden op: