Psoriasis

Psoriasis is een niet-besmettelijke huidaandoening met rode en schilferende plekken, die verspreid over het gehele lichaam kunnen voorkomen. Psoriasis kan op elke leeftijd ontstaan en daarnaast is deze aandoening vaak genetisch bepaald. De meest voorkomende vorm van psoriasis wordt plaque psoriasis genoemd. Kenmerkend hiervoor zijn rode schilferende plekken met een scherpe begrenzing. Psoriasis kan ook in de lichaamsplooien voorkomen. De schilfering is in deze gebieden meestal afwezig. Psoriasis geeft niet alleen verschijnselen aan de huid. Sommige patiënten krijgen gewrichtsontstekingen, vooral van de kleine gewrichten van de handen en de voeten. De chronisch ontsteking die de onbehandelde psoriasis met zich meebrengt geeft daarnaast een verhoogd risico op hart en vaatziekten, zoals een verhoogde kans op een hartinfarct.

Behandeling psoriasis

Psoriasis kan door behandeling aanzienlijk verbeteren, maar geen enkele therapie kan de huidziekte definitief genezen. Psoriasis kan op verschillende manieren worden behandeld:

  • Laserbehandeling
  • Lichttherapie 
  • Systematische therapie met tabletten of capsules.

Vaak wordt een combinatie gehanteerd. Dit is afhankelijk van de ernst van uw aandoening.

Vraag uw eerste consult aan

Uiteraard denken wij graag met u mee. Wilt u meer weten over de beheersing en behandeling van psoriasis? U kunt het onderstaande formulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Voor het maken van een consult bij de dermatoloog heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist? *
´
Ik wil graag teruggebeld worden op: