Huidverbetering peeling

We onderscheiden oppervlakkige en medium-diepe en diepe peelings: 

Een oppervlakkige peeling:
wordt uitgevoerd met fruit- of glycolzuur. Een oppervlakkige peeling zorgt dat de vale teint verdwijnt en de huidstructuur verbetert. Ook kan een peeling ingezet worden om de huid in de diepte te reinigen en te ontvetten. Van deze eigenschappen maken we dankbaar gebruik wanneer we de huid van een acnepatient met peeling behandelen. Op de dag van de behandeling ontstaat er discrete roodheid van de behandelde huid, gevolgd door een minimale afschilfering de dag erna.

Een middeldiepe peeling:
wordt uitgevoerd met trichloorazijnzuur 15-25%. Na een eenmalig uitgevoerde middeldiepe peeling zal een verouderde huid sterk verjongen. Fijne rimpels, oppervlakkige vlekken en pigment en milde structuurveranderingen zoals een sinaasappelhuid zullen verdwijnen. Na een middeldiepe peeling is de huid 3 dagen rood en schilferig. Daarom noemen we deze peeling ook wel de “weekend-peeling”.


De indicaties voor een diepe peeling zijn rimpels, actinische keratosen en diepere pigment verschuivingen in de, over het algemeen, sterk verouderde huid. Met TCA 35% kunnen de verticale rimpeltjes in een bovenlip (de zogenaamde rokerslijntjes) effectief en permanent worden glad gestreken. Indien het hele gezicht behandeld wordt met TCA 35% kan zelfs een liftend effect worden verkregen. Vanwege het structurele dieptewerking is echter een ook een langere hersteltijd te verwachten.

Maak een afspraak

Huidverbetering CO2 laser

Huidverbetering met de Smartxide DOT fractionele CO2 laser
Ceulen Klinieken beschikt over de moderne Smartxide DOT fractionele CO2 laser. Deze laser is onder andere geschikt voor de behandeling van matige tot aanzienlijke huidveroudering, (acne-)littekens, huidoneffenheden en rimpels. Door behandelingen met de Smartxide Dot CO2 laster wordt de huidstructuur verbeterd, de kleur meer egaal en littekens worden minder zichtbaar. Daarnaast zal ook de veerkracht van de huid toenemen. 

Na afloop van de laserbehandeling mag u direct naar huis, maar u mag niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen. Na behandeling met de fractionele CO2 laster kunt u na drie dagen uw dagelijkse werkzaamheden weer hervatten.

Huidverjonging met de ablatieve CO2 laser
In de oppervlakkige huidlagen bevinden zich rimpels en ouderdomsvlekken. De bundel CO2-laserlicht wordt door het vocht in de huid geabsorbeerd. Het gevolg is dat het behandelde huidlaagje verdampt en er slechts een grijzig laagje stof van overblijft. Dit wordt eenvoudig met een nat gaasje weggeveegd. Wat overblijft is vergelijkbaar met een schaafwondje. Lijntjes en rimpels worden afgevlakt en zijn daardoor minder zichtbaar, ouderdomsvlekken zijn meestal compleet verdwenen. De klassieke CO2 laser kan eveneens worden gebruikt om onwenselijke huiduitstulpingen te behandelen, zoals (genitale) wratten, huidschadeplekjes (actinische keratosen) of een bloemkoolneus (rhinophyma). 

Omdat de laser computergestuurd is, kan er zeer nauwkeurig worden gewerkt. Zo is er geen kans dat er te veel huid wordt verwijderd. Indien nodig kan de arts een tweede of zelfs derde flinterdun laagje laten verdampen. Doordat haarvaatjes door de warmte van de CO2 laser direct worden dichtgeschroeid, treedt er vrijwel geen bloeding op tijdens de behandeling. Een positief neveneffect van de behandeling is dat tegelijkertijd het onderliggende bindweefsel met 10 tot 15 procent krimpt. Dat geeft de huid een strakker aanzien.

Een behandeling met de klassieke CO2 laser vindt altijd plaats onder plaatselijke verdoving. Na afloop van de laserbehandeling mag u direct naar huis, maar u mag niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen. Na behandeling met de CO2 laser kunt u na tien dagen uw dagelijkse werkzaamheden weer oppakken.

Maak een afspraak