Welke verschillende soorten huidkanker zijn er?

Er zijn verschillende soorten huidkanker en er zijn ook verschillende soorten behandelmethoden mogelijk. Alle dermatologen bij Ceulen Klinieken zijn gespecialiseerd in huidoncologie en het herkennen van de verschillende soorten huidkanker. Hieronder noemen we de meeste voorkomende soorten huidkanker:

We krijgen regelmatig uiteenlopende vragen over melanoom (kwaadaardige moedervlekken), andere soorten huidkanker en hoe wij huidkanker kunnen behandelen en/of voorstadia van huidkanker kunnen herkennen. Op deze pagina geven wij meer informatie over alle soorten huidkanker en de mogelijke behandelingen. Ook bestaat er een online platform: De Huidkanker Stichting, opgericht voor huidkankerpatiënten waar u bijvoorbeeld contact kunt opnemen met lotgenoten.

Maakt u zich zorgen over een plekje op uw lichaam of wilt u meer informatie over huidkanker? Neem dan contact op met uw huisarts of één van onze gespecialiseerde dermatologen.

Vraag uw eerste consult aan

Wat is huidkanker?

Jaarlijks komen er 70.000 nieuwe huidkankerpatiënten bij. De meest voorkomende vorm van kanker in Nederland is huidkanker. Bij iedere vorm van kanker gaat celdeling in het lichaam verkeerd. Ons lichaam bestaat uit lichaamscellen en dagelijks delen miljoenen cellen zich in het lichaam. In een van de celdelingen kunnen meerdere fouten in de cel ontstaan, hierdoor kan deze cel zich niet meer herstellen en deelt op een verkeerde manier. Gewone huidcellen worden kwaadaardig door het ongeremd blijven delen van cellen. Huidkanker is een zichtbare vorm van kanker, waardoor het relatief sneller te ontdekken is. Daarnaast is huidkanker ook goed te behandelen.

Hoe herken ik huidkanker?

Over het algemeen is huidkanker een blijvende verandering op de huid die niet binnen een paar weken vanzelf geneest. De verschillende vormen van huidkanker zijn te herkennen door specifieke kenmerken. Denk aan een ruw aanvoelende plek dat niet weggaat, een wondje dat niet geneest, een bultje die langzaam groter wordt of die moedervlek die verandert van grootte, vorm of kleur. Wilt u weten hoe u huidkanker kunt herkennen? Lees dan verder op onze pagina over hoe u huidkanker kunt herkennen

Ceulen Klinieken als Huidkanker expertisecentrum

De polikliniek dermatologie is gespecialiseerd in de behandeling van alle vormen van huidkanker.
Ceulen Klinieken onderscheidt zich op de volgende punten:

✓ Wij bieden hoogwaardige dermatologische zorg: Investeren voortdurend in de kennis en kunde van onze medisch specialisten, de nieuwste medische apparatuur en uitrusting van onze poliklinieken.
✓ Een patiëntvriendelijke service: Persoonlijke aandacht, doelmatig en beter, dát beloven wij als Ceulen Klinieken aan onze patiënten!
Minimale wachttijd: U kunt altijd snel terecht bij 1 van onze 5 vestigingen in Nederland: Amersfoort, Breda, Helmond, Schiedam en Uden.
✓ Alle behandelingen met een medische indicatie worden 100% vergoed door alle Nederlandse zorgverzekeraars, Net zoals in het ziekenhuis.

Vraag uw eerste consult aan

Maakt u zich zorgen over een huidplekje, wondje of moedervlek? Denkt u een vorm van huidkanker te herkennen? Neem dan contact op met uw huisarts en laat u doorverwijzen naar één van onze gespecialiseerde klinieken. Voor het maken van een afspraak bij de dermatoloog heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Met een verwijsbrief kunt u zelf uw eerste consult aanvragen door het onderstaande contactformulier in te vullen. Het Klant Contact Centrum neemt z.s.m. telefonisch contact met u op, om samen met u een consult in te plannen.

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist? *
´
Ik wil graag teruggebeld worden op: