Soorten huidkanker

We krijgen regelmatig uiteenlopende vragen over melanoom (kwaadaardige moedervlekken), andere soorten huidkanker en hoe wij huidkanker kunnen behandelen en/of voorstadia van huidkanker kunnen herkennen. Op deze pagina geven wij meer informatie over alle soorten huidkanker en de mogelijke behandelingen. Ook bestaat er een online platform: De Huidkanker Stichting, opgericht voor huidkankerpatiënten waar u bijvoorbeeld contact kunt opnemen met lotgenoten.

Maakt u zich zorgen over een plekje op uw lichaam of wilt u meer informatie over huidkanker? neem dan contact op met uw huisarts of één van onze gespecialiseerde dermatologen.

Vraag een adviesgesprek aan

Wat is huidkanker?

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Jaarlijks komen er bijna 70.000 nieuwe huidkankerpatiënten bij. Wat houdt kanker in? Bij elke vorm van kanker gaat de celdeling in ons lichaam verkeerd. Het lichaam bestaat uit lichaamscellen en elke dag delen miljoenen cellen zich in ons lichaam. Tijdens één van deze celdelingen kunnen meerdere fouten in dezelfde cel ontstaan, daarbij kan de cel deze niet meer repareren en dan gaat de cel zich verkeerd delen.

Huidkanker ontstaat wanneer gewone huidcellen kwaadaardig worden en zich ongeremd blijven delen. Huidkanker is een zichtbare vorm van kanker en deze kan relatief snel worden ontdekt en goed worden behandeld.

Huidkanker herkennen

Elke vorm van huidkanker heeft specifieke kenmerken. Over het algemeen is huidkanker te herkennen aan een blijvende verandering op de huid die niet binnen een paar weken vanzelf geneest. Zoals een ruw aanvoelend plekje dat niet weggaat, een wondje dat maar niet geneest of een bultje dat langzaam groter wordt. Een ander kenmerk is een moedervlek die verandert van grootte, vorm of kleur.

Ceulen Klinieken als Huidkanker expertisecentrum

De polikliniek dermatologie is gespecialiseerd in de behandeling van alle vormen van huidkanker.
Ceulen Klinieken onderscheidt zich op de volgende punten:

✓ Wij bieden hoogwaardige dermatologische zorg: Investeren voortdurend in de kennis en kunde van onze medisch specialisten, de nieuwste medische apparatuur en uitrusting van onze poliklinieken.
✓ Een patiëntvriendelijke service: Persoonlijke aandacht, doelmatig en beter, dát beloven wij als Ceulen Klinieken aan onze patiënten!
Minimale wachttijd: U kunt altijd snel terecht bij één van onze vier vestigingen in Nederland: Amersfoort, Breda, Helmond en Schiedam.
✓ Alle behandelingen met een medische indicatie worden 100% vergoed door alle Nederlandse zorgverzekeraars, Net zoals in het ziekenhuis.

Maak een afspraak

Maakt u zich zorgen over een huidplekje? Of gedraagt een plek zich anders dan de omgevende plekjes op de huid? Maak dan een afspraak bij onze dermatologen door onderstaand formulier in te vullen.

Voor het maken van een afspraak bij de dermatoloog heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist? *
´
Ik wil graag teruggebeld worden op: