Ongewenste haargroei behandelingen

Bent u klaar met epileren, scheren of harsen en benieuwd welke behandelingen er allemaal zijn tegen ongewenste haargroei? Ceulen Klinieken biedt u een definitieve en betaalbare oplossing voor overbeharing.

Wij krijgen regelmatig uiteenlopende vragen over alle beschikbare behandelingen tegen overbeharing. Op deze pagina geven wij meer informatie over alle soorten behandelingen tegen ongewenste haargroei; de voordelen, nadelen en de eigenschappen per behandeling. U kunt ook direct via de onderstaande button een intakegesprek aanvragen bij één van de huidtherapeuten.

Vraag een intakegesprek aan

Overbeharing achtergrond

Er zijn twee vormen van overbeharing namelijk 1. Hypertrichose en 2. Hirsutisme. Hypertrichose is bovengemiddelde haargroei op plekken op het lichaam waar van nature al haargroei is ontwikkeld. Er kunnen bijvoorbeeld fijne haren verschijnen in het gezicht, haren op de armen kunnen toenemen in lengte en hoeveelheid en de haren op de onderbenen/romp kunnen ook langer en donkerder worden. Hirsutisme is het ontwikkelen van haargroei volgens een mannelijk patroon op plekken op het lichaam waar normaliter bij vrouwen geen haargroei voorkomt. Donkere en wat stuggere haren verschijnen dan op plaatsen waar normaal gesproken alleen donshaar groeit zoals op de bovenlip, kin, wangen, hals, op de borst, rond de tepels, de buik en in de liesstreek. Deze vormen van overbeharing komen meestal afzonderlijk tot uiting, maar in sommige gevallen ook gecombineerd, dit verschilt van persoon tot persoon.

Soorten behandelingen tegen ongewenste haargroei

Heeft u alle tijdelijke oplossingen en tips tegen ongewenste haargroei al geprobeerd? Dan helpen wij u graag verder door meer uitleg te geven over alle mogelijke behandelingen. In de onderstaande opsomming geven wij u meer informatie over de behandelingen laser, elektrische epilatie en IPL om overbeharing tegen te gaan. Per behandeling geven we informatie over de inhoud van de behandelingen en alle voor- en nadelen.

Behandeling laser ontharen

Een laserbehandeling is een definitieve ontharingsmethode die zich richt op het vernietigen van de haarzakjes met lichtflitsen van één specifieke golflengte. De lichtflits wordt omgezet in warmte en via het pigment in de haar doorgegeven naar de haarwortel. De haarwortel wordt door de warmte vernietigd. De haren die op het moment van behandelen in de actieve groeifase zijn, worden vernietigd en komen niet meer terug.

Voordelen en nadelen laser

+ Blijvend resultaat
+ Vrijwel alle huidtypen zijn te behandelen
+ Nagenoeg niet meer scheren, harsen of epileren
+ Minder tot geen last meer van ontstoken haarzakjes of ingegroeide haartjes
+ Geen last meer van stoppels
+ De structuur van de huid voelt gladder aan
+ Behandeling neemt relatief weinig tijd in beslag

- Haartypen zonder pigment kunnen niet worden behandeld
- De behandeling is niet geheel pijnloos
- Inactieve haarzakjes kunnen geactiveerd worden
- Er bestaat een kans dat de huid verbrandt

Behandeling elektrische ontharing

Elektrisch ontharen ook genoemd elektrisch epileren is een vorm van definitief ontharen met behulp van elektrische pulsen (stroom) van een laag niveau. De stroom vernietigt de bloedtoevoer aan de haarwortel en daarbij het haarzakje. De behandelde haar valt uit en wordt direct door de huidtherapeut verwijderd met een pincet. Dit proces wordt haar voor haar herhaald. Bij Ceulen Klinieken kan elektrische epilatie onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd waardoor de behandeling pijnloos is.

Voordelen en nadelen elektrische ontharing

+ Alle haartypen zijn te behandelen
+ Blijvend resultaat
+ Minder tot geen last meer van ontstoken haarzakjes of ingegroeide haartjes

- Tijdrovende behandeling
- Zonder verdoving wordt de behandeling als pijnlijk ervaren
- Veelal toegepast op kleinere huidoppervlaktes

Behandeling IPL ontharen

Tijdens een IPL– intense pulsed light – behandeling wordt met behulp van lichtflitsen haarreductie bereikt. De warmte die deze lichtflits veroorzaakt wordt door middel van licht van meerdere golflengtes via het pigment/melanine in het haar getransporteerd naar het haarzakje. Hierdoor raakt het haarzakje beschadigd, waardoor er geen nieuw haar meer uit kan groeien.

Voordelen en nadelen IPL ontharen:

+ Blijvend resultaat
+ Nagenoeg niet meer scheren, harsen of epileren
+ Minder tot geen last meer van ontstoken haarzakjes of ingegroeide haartjes
+ Geen last meer van stoppels en de structuur van de huid voelt gladder aan

- Vooral geschikt voor donkere haartypen
- De behandeling is niet geheel pijnloos
- Mogelijke vochtophoping bij de haarzakjes
- Er bestaat een kans dat de huid verbrandt

Ceulen Klinieken als Ontharingsspecialist

Wij helpen u graag bij het definitief ontharen op verschillende zones van het lichaam. Populaire zones voor de vrouwen zijn de bikinilijn, het gezicht en onder de oksels. Mannen ervaren over het algemeen hinder van extreme overbeharing op de borst, buik of rug. Tijdens het eerste consult gaan we met u in gesprek over uw wensen, de behandelmogelijkheden en geven wij u passend behandeladvies. Ceulen Klinieken onderscheidt zich op de volgende punten:

✓ Gecertificeerde huidtherapeuten met een ruim aanbod aan ontharingsbehandelingen
✓ De huidtherapeuten van Ceulen Klinieken maken gebruik van de revolutionaire Alexandrite-Nd:Yag lasertechnologie
✓ U kunt altijd terecht bij onze vestigingen in Breda, Helmond, Utrecht en Uden
✓Behandelingen vinden plaats in een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) met een WTZi-vergunning (Wet toelating zorginstellingen)
✓Registratie bij NVH en ANBOS!  
✓ Uitgebreid team van dermatologen en huidtherapeuten

Vraag een intakegesprek aan

Wilt u graag meer informatie over de behandelingen tegen ongewenste haargroei? Vraag dan een intakegesprek bij de huidtherapeut aan. Tijdens uw eerste intakegesprek worden de verschillende ontharingsmethoden, uw wensen en de realistische resultaten besproken! U kunt het onderstaande formulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

De kosten voor een intakegesprek bij de huidtherapeut zijn 40 euro.

´
Ik wil graag teruggebeld worden op: