Ter voorbereiding

Indien u bent doorverwezen door uw huisarts, dan kunt u zich bij binnenkomt melden bij de balie. U wordt dan ingeschreven en dient enkele formulieren in te vullen, graag verzoeken wij u ook om bij het eerste consult altijd 15 minuten eerder aanwezig te zijn. Voor het inschrijven heeft u een aantal documenten nodig:

- een verwijsbrief van uw huisarts of specialist
- Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of verblijfsvergunning).
- Een zorgverzekeringspas met een geldig polisnummer, zodat wij aan uw verzekeraar kunnen doorgeven welke zorg wij hebben geleverd
- Bij uw eerste afspraak dient u een actueel mediactieoverzicht van de medicijnen die u gebruikt te delen met de onze specialist. (U kunt dit opvragen bij uw apotheek.)

Actueel medicatieoverzicht 

Gebruikt u medicijnen?
Neem dan een actueel medicatieoverzicht mee. 

Wat is een actueel medicatieoverzicht?
Een actueel medicatieoverzicht (AMO) is een overzicht van alle medicijnen die u gebruikt. Ook staat de dosering erbij vermeld. Daarnaast staan er belangrijke gegevens in over uzelf. Bijvoorbeeld of u ergens allergisch of overgevoelig voor bent. Dankzij dit medicatieoverzicht kunt u in Nederland en in het buitenland snel, goed en veilig worden geholpen!

Hoe kom ik aan een actueel medicatieoverzicht?
U kunt een actueel medicatieoverzicht gratis bij uw apotheek krijgen. De apotheker of een van de assistenten neemt graag de tijd om het overzicht van uw medicijnen met u door te nemen. Het is belangrijk goed te kijken naar de volledigheid en hoe u de medicijnen gebruikt.

Waarom is een actueel medicatieoverzicht zo belangrijk?
Als uw gezondheidssituatie verandert en/of als u met nieuwe artsen te maken krijgt, is een actueel medicatieoverzicht van groot belang. Want bestaande zorgverleners moeten goed weten wat veranderd is. En nieuwe zorgverleners moeten precies weten welke medicijnen u gebruikt. Alleen zo kunnen ze u de beste zorg bieden. Neem dus altijd een actueel medicatieoverzicht mee.

Geef veranderingen door aan uw apotheek
Er kunnen altijd dingen veranderen in uw medicijngebruik. Uw arts verandert bijvoorbeeld de dosering van een middel dat u al langer gebruikt. Of hij/zij vertelt u dat u met een medicijn mag stoppen. Of uw medicatie is veranderd tijdens een bezoek aan het ziekenhuis. U heeft zelf het beste zicht op uw medicijngebruik. Geef daarom, in het belang van uw eigen gezondheid, veranderingen door aan uw apotheek. De medewerkers in de apotheek kunnen er dan voor zorgen dat uw medicatieoverzicht actueel blijft.

Vragen aan de specialist

Wij raden u aan om vooraf te bedenken welke vragen u aan de specialist wilt stellen en deze op te schrijven. Het kan prettig zijn een vertrouwd persoon mee te nemen. Samen hoort u meer, de ander kan tijdens het gesprek opschrijven wat de arts zegt, en u kunt samen napraten.

Ook kunt u ter voorbereiding de folder: 3 goede vragen eens doornemen. Hierin kunt u enkele voorbeelden lezen.

Ook is het zinvol iemand mee te nemen in het geval van een taalbarrière. Maar ook voor het ontvangen van voorlichting over nazorg en beslissingen over uw zorg. Heeft u na het gesprek nog vragen, neem dan contact op.