Tips tegen ongewenste haargroei

Als u last heeft van haargroei op plekken waar u liever geen haar heeft, kan dat behoorlijk wat beperkingen met zich mee brengen. Overbeharing of hypertrichosis is nog steeds één van de grootste taboes in Nederland. Wij beantwoorden in onze kliniek veel uiteenlopende vragen over deze problematiek.

Er zijn verschillende soorten tijdelijke oplossingen tegen overbeharing. Zo zijn er tips waar u zelf mee aan de slag kunt gaan, maar ook zeer doeltreffende definitieve ontharingsmethodes. Op deze pagina vertellen wij u meer over de tips welke u thuis zelf kunt uitproberen. Daarnaast is het ook mogelijk zelf een afspraak voor een intakegesprek bij de huidtherapeut in te plannen via onderstaande button. 

Plan direct zelf je afspraak bij de huidtherapeut

Wat te doen tegen ongewenste haargroei?

Als u last heeft van ongewenste haargroei wilt u natuurlijk meer weten over hoe u overbeharing kunt verwijderen. Wij hebben voor u een overzicht gemaakt met 6 tips tegen ongewenste haargroei. Bij iedere tijdelijke oplossing geven we een korte toelichting.

6 tips tegen ongewenste haargroei:

 • Tip 1: Epileren
  Bij deze methode wordt de haar en wortel uit het haarzakje(follikel) getrokken met behulp van een pincet. De haren blijven tussen de 4 tot 6 weken weg. Daarna moet het epileren herhaald worden.

 • Tip 2: Harsen
  Bij deze methode wordt een laagje warme was op de te behandelen plek gesmeerd. Vervolgens wordt dit dan in één ruk tegen de haargroeirichting in weggetrokken. De haren blijven tussen de 4 tot 6 weken weg. Daarna moet het harsen herhaald worden. Harsen is pijnlijk en ingroeiende haren of ontstekingen van de haarzakjes worden vaak als bijwerking gezien.

 • Tip 3: Scheren
  U kunt het ongewenste haar scheren. Het haar groeit echter snel terug en voelt dan meestal hard en stug aan.

 • Tip 4: Touwtjes
  Het epileren met touw wordt ook wel ‘Oosters ontharen’ genoemd. In de Arabische en Indische landen is deze manier van ontharen heel gewoon. De haartjes worden door een draaiende beweging van het touw meegenomen.

 • Tip 5: Ontharingscrème
  De crème moet blijven zitten, totdat de haren kronkelig en elastisch zijn geworden en gemakkelijk te verwijderen zijn. Na het ontharen moet de huid worden afgespoeld met lauw water. Daarna kan een verzorgende crème worden aangebracht. 

 • Tip 6: Bleken
  U kunt uw haar ontkleuren met crèmes of oplossingen op basis van zuurstofwater of ammoniak. Deze behandelingen kunnen de huid irriteren en huiduitslag veroorzaken.

Definitieve behandelingen tegen ongewenste haargroei

Bent u voorbij het punt van dagelijks epileren, scheren of harsen? Heeft u alles al geprobeerd en bent u benieuwd welke definitieve ontharingsmethode onze huidtherapeuten aanbieden? In dat geval informeren wij u graag over de mogelijkheden.

We hebben een uitgebreide informatiepagina over alle soorten ontharingsmethoden met daarbij de voordelen, nadelen en eigenschappen per behandeling. Zo ziet u precies wat de mogelijkheden zijn om uw ongewenste haargroei tegen te gaan.

Lees meer over definitieve ontharingsbehandelingen

Vraag de brochure ‘DAG ongewenste haargroei’ aan

Wilt u meer informatie ontvangen over ontharen en de mogelijke behandelingen? Vraag vrijblijvende de brochure over ongewenste haargroei aan van Ceulen Klinieken!