Natte oksels

Natte oksels, een probleem waar vaak weinig begrip voor is. Het hebben van natte of zelfs klotsende oksels kan echter zeer belemmerend zijn in het dagelijks leven.

Bij Ceulen Klinieken zijn we gespecialiseerd in zweetproblematiek met in het bijzonder zweetoksels. Op deze pagina vertellen we u graag meer over de oorzaak van natte oksels en alle mogelijke oplossingen. Mocht u liever persoonlijk advies van ons ontvangen, dan is het ook mogelijk om een gratis miraDry consult aan te vragen. Wij geven u dan gericht advies om uw probleem met okseltranspiratie tegen te gaan of zelfs op te lossen.

Vraag persoonlijk advies aan

Altijd natte oksels

Ongeveer 800.000 mensen in Nederland hebben last van overmatig zweten (Hyperhidrosis). Dit kan over het hele lichaam voorkomen, maar dit kan ook heel lokaal zijn zoals alleen in het okselgebied. Extreem zweten in de oksels zorgt ervoor dat u zichzelf vaak moet verkleden en altijd last heeft van gele of natte plekken in uw kleding. Daarnaast komt het ook vaak voor dat mensen die last hebben van heftige okseltranspiratie, als gevolg ook te kampen hebben met irritatie en eczeem. Denk hierbij aan smetplekken (intertrigo) ook wel intertrigineus eczeem genoemd.

Oorzaak natte oksels

Ieder mens heeft circa 2 tot 4 miljoen zweetklieren. Hiervan bevinden er zich 4% in de oksels. We hebben in ons lichaam twee verschillende soorten zweetklieren; de apocriene en de eccriene zweetklieren. De apocriene klieren zijn geur producerend, de eccriene zijn vocht producerend. Bij natte oksels zijn dus de eccriene zweetklieren overactief. Dit zijn zweetklieren die u al vanaf de geboorte mee hebt gekregen. Echter kan het gebeuren dat deze pas vanaf de pubertijd overactief zijn geworden. Indien u naast vochtige oksels ook last hebt van stinkende oksels, zijn zowel de (1) eccriene als (2) apocriene klieren overactief.

Natte oksels voorkomen

Natte oksels zijn ontzettend vervelend. Hierbij geven we u een overzicht met alle tips en de meest succesvolle behandeling tegen zweetoksels.

Tips tegen natte oksels 

  1. Persoonlijke hygiëne
  2. Scheren oksels
  3. Schone kleding
  4. Geen synthetische kleding
  5. Voorzichtig met cafeïne, alcohol en pittig eten
  6. Anti-transpirant
  7. Okselpads
  8. Talkpoeder
  9. Voorkom stress
  10. Aluminium hydroxide

Wilt u meer uitleg over bovenstaande tips? Lees dan ons uitgebreide advies op de pagina: Tips tegen zweetoksels.

Behandeling natte oksels

De meest succesvolle behandeling tegen natte plekken op de oksels is: miraDry. De miraDry methode is de meest succesvolle oplossing tegen okselzweten en helpt zowel tegen natte als stinkende oksels. Naast de miraDry methode is een injectie met spierverslappers een mogelijkheid, echter werkt deze methode alleen tegen natte oksels.

Bij spierverslappers wordt de weg tussen de zenuw en de zweetklieren tijdelijk geblokkeerd waardoor de vochtproductie stopt. Echter duren de effecten van deze behandeling minimaal 3 tot 6 maanden (na-effect). Na deze periode is de werkzame stof uit het lichaam verdwenen en heeft u een nieuwe behandeling nodig. MiraDry is een definitieve methode die middels geluidsgolven de zweetklieren (en okselharen) kapot maakt. Er zijn één tot twee behandelingen nodig voor een zo goed mogelijk resultaat.

Vraag de brochure 'overmatig zweten' aan

Ceulen Klinieken als Zweetpoli

Wij helpen u graag bij het verminderen of zelfs oplossen van okselzweten. Tijdens een kosteloos eerste miraDry consult gaan we met u in gesprek. Zo kunnen wij u heel gericht adviseren met de beste oplossing voor uw situatie. Ceulen Klinieken kenmerkt zich op de volgende punten:

✓ Specialistische zweetpoli met een ruim aanbod aan zweetbehandelingen
✓ 6 vestigingen in Nederland: Amersfoort, Breda, Helmond, Schiedam, Utrecht en Uden
✓ Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) met een WTZi-vergunning (Wet toelating zorginstellingen)
✓ Uitgebreid team van dermatologen en huidtherapeuten
✓ 24/7 en 365 dagen per jaar bereikbaar (spoed en nazorg) 

Oplossing van zweetprobleem

“Ik ben prettig behandeld door de specialist die me vóór de behandeling alles duidelijk heeft uitgelegd met daarbij de eventuele gevolgcomplicaties die zouden kunnen optreden. Ze stelde me op mijn gemak waardoor ik ontspannen behandeld kon worden en we snel klaar waren. Ik raad Ceulen Klinieken zeker aan!” 
- Dhr. M 

Vraag de brochure 'Overmatig zweten' aan

Wilt u meer informatie ontvangen over tips bij zweetproblematiek en mogelijke zweetbehandelingen? Vraag vrijblijvende de 'overmatig zweten' brochure aan!