Ik ben een... Patiënt

Deze website is ontwikkeld om mensen te informeren over de dermatologische zorg en met name behandelingen van alle soorten huidziekten en huidafwijkingen zoals huidkanker, eczeem, moedervlekken, acne of pigmentaandoeningen. Om de best mogelijke zorg voor de patiënt te creëren bieden wij naast de dermatologische zorg, ook huidtherapeutische zorg bij Ceulen Klinieken aan. Onze dermatologen werken nauw samen met huidtherapeuten, om zo tot een passende behandeling te komen die exact aansluit bij de ernst van uw ziektebeeld. Denk bijvoorbeeld aan de medicamenteuze behandeling van hevige acne waarbij de huidtherapeut met acnetherapie en productadvies goede ondersteuning kan geven. 

Met welke huidaandoeningen kan ik bij de dermatoloog terecht:

Voor een overzicht van alle huidaandoeningen en mogelijke behandelingen die onze dermatologen geven, klikt u op dit overzicht aandoeningen en behandelingen.

Met welke huidproblemen kan ik bij de huidtherapeut terecht:

Gezien de huidtherapeutische zorg direct toegankelijk is en andere vergoedingscriteria hanteert, staat de behandeling bij de huidtherapeut los van het behandeltraject bij de dermatoloog. U kunt direct en zonder verwijzing een afspraak maken bij één van onze huidtherapeuten. 

Voorbereiding eerste consult

Indien u bent doorverwezen door uw huisarts, kunt u telefonisch contact opnemen om een afspraak in te plannen. Wanneer u een afspraak heeft ingepland krijgt u van het Klant Contact Centrum een intakevragenlijst. Het is belangrijk dat u de intakevragenlijst invult, voordat u uw eerste afspraak in de kliniek heeft. Deze informatie heeft onze medisch specialist nodig tijdens uw eerste consult. 

Tevens willen wij u vragen om ongeveer 10 minuten voor uw eerste afspraak bij de kliniek aanwezig te zijn. De doktersassistenten zullen u onder meer vragen naar uw geldige legitimatiebewijs, eventueel uw verwijsbrief, een actueel medicatieoverzicht en zij zullen u enkele vragen stellen.

Vragen aan de specialist:

Wij raden u aan om vooraf te bedenken welke vragen u aan de specialist wilt stellen en deze op te schrijven. Ook kunt u ter voorbereiding de folder: 3 goede vragen eens doornemen. Hierin kunt u enkele voorbeelden lezen. Wellicht is het zinvol iemand mee te nemen in het geval van een taalbarrière. Heeft u na het gesprek nog vragen? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum. Zij helpen u graag verder. 

Overzicht belangrijke documenten:

Belangrijke documenten om mee te nemen naar uw consult bij de dermatoloog:

  • Een verwijsbrief van uw huisarts of specialist
  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of verblijfsvergunning).
  • Een verzekeringspas met een geldig polisnummer, zodat wij aan uw verzekeraar kunnen doorgeven welke zorg wij hebben geleverd
  • Bij uw eerste consult dient u een actueel medicatieoverzicht van de medicijnen die u gebruikt te delen met de onze specialist. Deze kunt u opvragen bij uw apotheek. (Deze stap is nodig indien u geen toestemming heeft verleend aan uw apotheek dat zij via het LSP uw medicatieoverzicht mogen delen met onze specialist).

Lees meer

Gecontracteerde zorgverzekeraars

Ceulen Klinieken heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Ziet u een bepaalde zorgverzekeraar niet in het schema staan? Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar onder één van de onderstaande koepels opereert. Bekijk dan hier het volledige overzicht. Daarnaast kunt u de onderstaande video bekijken waarin uitgelegd wordt bij welke zorgaanbieder u terecht kunt en of uw zorg kosten worden vergoedt.


Ceulen Klinieken dient de declaratie voor de verleende dermatologische zorg direct bij uw zorgverzekeraar in. U ontvangt van uw zorgverzekeraar een afrekeningsspecificatie. Daarbij hebben alle Nederlandse zorgverzekeraars Ceulen Klinieken gecontracteerd.

Lees meer