Microneedling

De structuur van uw huid kan door verschillende omstandigheden aangetast worden. U kunt bijvoorbeeld denken aan acne, zonbeschadiging, pigmentstoornissen of een grove huidstructuur. Ook het verouderingsproces is één van deze omstandigheden en gaat veelal samen met de verminderde elasticiteit van de huid. Dat komt doordat de huid in de loop der jaren minder collageen en elastine produceert. De huid wordt slapper, toont meer rimpels en verliest volume. Bij Ceulen Klinieken geven de huidtherapeuten uw huid de extra aandacht die het nodig heeft om weer een gezonde, frisse en stralende huid te krijgen.

Vraag een intakegesprek aan

Op deze pagina leest u alles over de microneedling behandeling bij Ceulen Klinieken. We vertellen u alles over wat een mircroneedling behandeling is, de werking en alle voor- en nadelen van deze behandeling.

Wat is microneedling?

Microneedling is een intensieve huidbehandeling, waarbij er kleine gestructureerde ‘beschadigingen’ in de huid worden gemaakt, met als doel om het collageenproductie te stimuleren. Microneedling is een huidverbeterende behandeling die voor veel indicaties kan worden ingezet. Denk aan de beschadigde of verslapte huid door bijvoorbeeld (acne)littekens of rimpels of fijne lijntjes, maar ook bij hyperpigmentatie en rosacea. De deze intensieve huidbehandeling wordt de huidstructuur sterker, weerbaarder, soepeler en steviger. Bij Ceulen Klinieken gebruiken de huidtherapeuten een handzame ‘Dermapen’ waardoor zij zeer nauwkeurig en op een specifiek gebied kunnen werken. Het resultaat van microneedling uit zich in:

  • een meer gladde en frisse huid
  • fijnere poriën
  • minder rimpels en fijne lijntjes
  • verbetering van de huidstructuur
  • vermindering van pigmentvlekken
  • opvulling van (acne)littekens
  • vervlakking van operatie- of traumatische littekens

Hoe werkt een microneedling behandeling?

Bij microneedling wordt gebruik gemaakt van een speciale handzame ‘Dermapen’. Deze pen heeft een (wegwerp) opzetkop met zeer fijne naaldjes. Deze naaldjes vibreren op een hoog tempo in de huid waar zij minuscule gaatjes maken en zorgen voor lichte ‘beschadigen’ in de lederhuid. Hierdoor wordt de celdeling gestimuleerd en de aanmaak collageen en elastine toeneemt. De huid wordt sterker, weerbaarder, soepeler, egaler van kleur en zorgt voor een jonge en frisse uitstraling.

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om het collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan een aantal maanden duren. De behandeling is in sommige gevallen ook goed te combineren met een peeling.

Microneedling: de voordelen en nadelen

Om een zo’n compleet mogelijk beeld te geven over microneedling worden hier alle voor- en nadelen benoemd. Naast microneedling bieden wij ook chemische peelings aan, dit is een peeling dat ervoor zorgt dat de bovenste "oude huidlaag" met beschadiging loslaat. De huid gaat vervellen en produceert nieuwe huidcellen wat resulteert in een fijnere, verbeterde huidstructuur en een frisse stralende huidskleur.

Microneedling voordelen: 

+ De behandelingen zijn betaalbaar
Door korte communicatielijnen en efficiënte behandeltrajecten houden we de kosten laag, wat u terug ziet in onze tarieven.

+ Vrijwel alle huidtypen zijn te behandelen
Microneedling is toepasbaar op alle huidtypen.

+ Inzetbaar voor veel indicaties
Microneedling is inzetbaar voor vele indicaties zoals: (acne)littekens, pigment, huidverbetering, rosacea.

+ Intensieve behandeling, maar lage downtime
De behandeling is intensief, maar de downtime is erg laag. Dit betekent dat u na de behandeling weinig last heeft van bijwerkingen.

+ De behandeling is zeer veilig
Onze geregistreerde huidtherapeuten werken enkel met de juiste apparatuur. Tevens zijn huidtherapeuten kwaliteit geregistreerd en behoren tot de big-registratie. Dit betekent dat de huidtherapeuten verplicht zijn om up-to-date te blijven met alle recentelijk ontwikkelingen. 

Microneedling nadelen:

- Pijnlijke behandeling
De behandeling kan soms als pijnlijk worden ervaren. Echter is het in de meeste gevallen goed uit te houden. De huidtherapeut zal de tijd voor u nemen en u op u gemak stellen.

- Therapie slaat niet aan
In enkele uitzonderlijke gevallen kan de behandeling minder goed aanslaan. Dit kan te maken hebben met de collageen aanmaak. Een persoon die rookt, maakt minder collageen aan in vergelijking met iemand die niet rookt. De huidtherapeut zal dit tijdens het consult met u bespreken.

- Pigmentverschuiving in het behandelde gebied
Dit kan voorkomen indien u de huid te snel aan zonlicht en/of zonnebank blootstelt. De huidtherapeut zal adviezen geven om dit te minimaliseren.

- Roodheid houdt langer aan
Indien er intensiever behandeld wordt kan de roodheid langer aanhouden. De huidtherapeut zal u hierop voorbereiden en inlichten.

Vraag een intakegesprek aan

Alle stappen tijdens een microneedling behandeling

Stap 1:
Er vindt altijd eerst een consult plaats met de huidtherapeut. Tijdens dit eerste consult worden de verschillende methodes, uw wensen en de realistische resultaten besproken. Omdat de huidstructuur van persoon tot persoon verschilt en anders reageert, stellen de huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan voor u op. 

Stap 2: Voorbereiding
Om bijwerkingen zoals pigmentvlekken of huidirritatie te voorkomen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden: Vermijdt de zon/zonnebank voor tenminste 3 weken vóór de behandeling. Bij een zongebruinde huid zijn de pigmentcellen nog erg actief, waardoor er pigmentverschuiving kan plaats vinden. Het is belangrijk om de huid voor te bereiden met producten met intensieve werkstoffen. Voorafgaand van de behandeling zal er voorbereid worden met:

  • Meditopics Retinol crème 1% (1 x per dag aanbrengen)
  • Meditopics Provitamine crème (2 x per dag aanbrengen)


Stap 3: De behandeling – Microneedling 
U neemt plaats in de behandelstoel. Uw huid wordt vooraf gereinigd met een reinigingsgel. Vervolgens brengt de huidtherapeut een tussenstof aan (hyaluronzuur) op de huid. Met de ’Dermapen’ gaan we per zone over de huid. Dit zal in banen gedaan worden, of met roterende bewegingen. De behandeling kan op bepaalde gebieden anders aanvoelen. Meestal is het voorhoofd wat gevoeliger dan op de wangen. Dit kan komen door het onderliggend botweefsel. Na de behandeling zal de huidtherapeut een kalmerend en herstellende crème aanbrengen. 


Stap 4: Na de behandeling
De huid kan na de behandeling enigszins gevoelig, rood en licht gezwollen zijn. Dit is normaal en zal in de meeste gevallen geen hinder geven. Vermijd bloostelling aan zonlicht/zonnebank tenminste 6 weken na iedere behandeling. Wanneer u naar buiten gaat adviseren wij om uw huid meerdere keren per dag in te smeren met een zonnebrandcrème met een hoge SPF factor.

Ook is het is van belang dat u uw huid na de behandeling behandeld met de voorgestelde crèmes voor een zo'n optimaal mogelijk resultaat.


Vraag een intakegesprek aan

Veelgestelde vragen over microneedling

Hoe snel kan ik resultaat verwachten?
De huid heeft een korte tijd nodig om zich te herstellen van de behandeling, maar dieper in de huid zijn veel processen gestimuleerd en het eerste resultaat zal met 4 weken zichtbaar zijn. Echter hebben collageen en elastine een langer rijpingsproces en hiervan zult u de eerste resultaten kunnen zien 6 tot 8 weken na de behandeling. Het eindresultaat is enkele weken na de laatste behandeling zichtbaar.

Is microneedling pijnlijk?
Microneedling kan vervelend aanvoelen, echter is de behandeling meestal goed uit te houden. De behandeling kan als licht schavend over de huid aanvoelen. De huidtherapeut zal u van te voren goed voorbereiden.

Is microneedling veilig?
Onze geregistreerde huidtherapeuten zijn geschoold om microneedling behandelingen uit te voeren. Tevens gebruikt Ceulen Klinieken alleen de beste en efficiënte apparatuur. Huidtherapeuten zijn kwaliteit geregistreerd en vallen onder het BIG- regristratie, dat betekent dat ze in alle tijden getraind moet blijven om up-to-date te blijven met recente ontwikkelingen.

Hoe lang duurt een behandeling?
Dit is afhankelijk van de oppervlakte van het te behandelen gebied, maar de behandeling zal ongeveer tussen de 30 en 45 minuten duren.
  
Is het resultaat blijvend?
Ja, echter naarmate wij ouder worden, breekt de huid steeds meer collageen af. Hier kunnen wij niks aan doen, dit is een normaal proces.
   
Mag ik na de behandeling alle soorten crèmes gebruiken?
Nee, na de behandeling mag u geen zonnefactor op de huid smeren. Daarnaast is het van belang dat u de juiste voorgeschreven crèmes gaat gebruiken, voor een zo'n optimaal mogelijk resultaat.
  
Vanaf welke leeftijd kun je een microneedling behandeling laten uitvoeren bij Ceulen Klinieken?
Er hangt geen leeftijd grens aan deze behandeling. Indien u jonger bent dan 18 jaar, moet zowel uzelf als een ouder toestemming geven om te kunnen behandelen.

Ceulen Klinieken als Huidspecialist

Wij helpen u graag om uw huid weer te laten stralen! Microneedling wordt veel toegepast op atrofische littekens na acne of als huid verbeterende behandeling. Tijdens het intakegesprek gaan we met u in gesprek over uw wensen, de behandelmogelijkheden en geven wij u passend advies. Ceulen Klinieken kenmerkt zich op de volgende punten:

✓ Uitgebreid team van ervaren en erkende specialisten die nauw samenwerken voor hoogwaardige zorg; cosmetisch artsen, dermatologen en huidtherapeuten.
✓ De huidtherapeuten van Ceulen Klinieken maken gebruik van de revolutionaire Alexandrite-Nd:Yag lasertechnologie.
✓ U kunt altijd terecht bij onze vestigingen in Breda, Helmond, Utrecht en Uden.
✓ Behandelingen vinden plaats in een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) met een WTZi-vergunning (Wet toelating zorginstellingen).
✓ Registratie bij NVH en ANBOS!

Vraag een intakegesprek aan

Wilt u graag meer informatie over één van onze behandelingen? Vraag dan een intakegesprek aan bij de huidtherapeut aan. Tijdens het intakegesprek gaan onze huidtherapeuten met u in gesprek over uw wensen, de behandelmogelijkheden en geven passend advies.

De kosten voor een intakegesprek bij de huidtherapeut zijn 40 euro.

´
Ik wil graag teruggebeld worden op: