miraDry

Wanneer u last heeft van overmatig zweten (hyperhidrosis) in het okselgebied, kan dit een grote belemmering zijn in het dagelijks leven. Denk hierbij aan zweetplekken of een onaangename geur. Met de komst van de miraDry is hier een definitief einde aan gekomen en hebben we voor onze patiënten een oplossing gevonden zonder neveneffecten en met een blijvend resultaat. Lees op deze pagina meer over miraDry of vraag een vrijblijvend telefonisch intakegesprek over de miraDry behandeling aan.

Vraag een intakegesprek aan

Op deze pagina leest u alles over de miraDry behandeling bij Ceulen Klinieken. We vertellen u alles over wat een miraDry behandeling is, de werking en alle voor- en nadelen van deze behandeling.

Wat is een miraDry behandeling?

Een miraDry behandeling is een oplossing om veilig en effectief het okselzweten te verminderen of zelfs geheel te doen verdwijnen. Het is een eenmalige oplossing waarbij alle overactieve zweetklieren middels geluidsgolven worden uitgeschakeld. Een miraDry behandeling is dus geen operatie, maar een efficiënte ingreep die bijna geen hersteltijd nodig heeft. 

Hoe werkt een miraDry behandeling?

Tijdens een miraDry behandeling wordt er een geluidssignaal de huid ingestuurd. Dit geluid kaatst tegen het onderhuidse vetweefsel waardoor het weer naar buiten gaat. Die ontmoet vervolgens weer nieuwe binnenkomende geluidsgolven wat een interferentie veroorzaakt. Precies op die plek zitten de zweetklieren en de okselharen. Die absorberen deze verstoring en gaan daardoor kapot.


Er zijn één tot twee behandelingen nodig voor een zo goed mogelijk resultaat. Direct na de behandeling is er al een vermindering van het okselzweet merkbaar. De ervaring leert dat 85% van de mensen na behandeling blijvend verlost is van hinderlijke transpiratie onder de oksels. Na ongeveer 3 maanden is het effect optimaal. 

Uitleg afbeelding:
1. Elektromagnetische energie wordt vanuit het externe handstuk in de huid afgeleverd.
2. De energie
weerkaatst op het onderhuidse vetweefsel en hierdoor treedt interferentie van deze golven op.
3. Oppervlaktekoeling beschermt de lederhuid tegen de warmte terwijl de warmte energie zich binnen het doelgebied kan verspreiden en daar de zweetklieren uitschakelt.

MiraDry voordelen en nadelen

Naast de miraDry behandeling zijn er nog andere soorten behandelmethodes tegen zweetproblemen. Om een zo’n compleet mogelijk beeld te geven van de behandeling, worden hier alle voor- en nadelen benoemd:

MiraDry voordelen: 

+ Oplossing tegen stinkende én natte oksels
Veel andere behandelingen tegen overmatig zweten bieden een oplossing tegen enkel stinkende of natte oksels. De miraDry behandeling biedt de oplossing tegen beide verschijnselen. Dit komt doordat zowel de apocriene als eccriene zweetklieren worden uitgeschakeld.

+ Er zijn geen bijwerkingen
De miraDry behandeling heeft geen neveneffecten of bijwerkingen. Het enige wat u na de behandeling ervaart, is zwelling en roodheid in het behandelde gebied. Omdat u verdooft wordt, zal het verdoofde gevoel nog enkele uren na de behandeling aanhouden.

+ Er zijn 1 tot 2 behandelingen nodig
Waar veel andere Hyperhidrosis behandelingen slechts tijdelijk van aard zijn, is miraDry een blijvende oplossing. Na één tot twee behandelingen zal het okselzweten verminderen of zelfs geheel verdwenen zijn. Houd er wel altijd rekening mee dat de effecten per persoon kunnen afwijken.

De miraDry behandeling vernietigt geur- en zweetklieren definitief. Hierdoor zijn de effecten blijvend. Het is zelfs klinisch bewezen dat de miraDry behandeling gemiddeld 82% zweet- en 89% geurvermindering tot stand brengt. Houd er wel altijd rekening mee dat de effecten per persoon kunnen afwijken.

+ Beste oplossing tegen (stinkende) zweetoksels
Ceulen Klinieken is gespecialiseerd in zweetproblematiek. Wij bieden dan ook verschillende soorten zweetbehandelingen aan. Echter is dit de eerste oplossing tegen okselzweten waarbij de effecten zowel blijvend zijn als zonder neveneffecten. 

MiraDry nadelen:

- MiraDry behandeling kosten

- Een miraDry behandeling wordt niet vergoed. 

Vraag een intakegesprek aan

MiraDry kosten

Een miraDry intakegesprek bij Ceulen Klinieken is altijd gratis. De eerste behandeling kost € 1.650. Een vervolgbehandeling kost € 1.200. Bekijk hier onze prijslijst.

Alle stappen tijdens een miraDry behandeling

Graag geven wij u ook een compleet beeld van de behandeling zelf. In onderstaande stappen staat precies omschreven wat u de dag van de behandeling kunt verwachten van Ceulen Klinieken.

Stap 1: Intake
Al onze behandelingen starten met een intakegesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek bespreken we uw probleem en alle mogelijke oplossingen. Indien miraDry de oplossing voor uw probleem is, plannen wij samen met u een afspraak in bij één van onze 4 klinieken in Nederland. Er zijn voor miraDry behandelingen geen wachttijden.

Stap 2: Voorbereiding
Het is belangrijk dat u beide oksels 4 tot 6 dagen voor de behandeling onthaart. Zo zal er tijdens de behandeling minimale haargroei in het te behandelen gebied zijn. Indien uw bent vergeten de oksels te ontharen, zullen wij deze voor u ontharen. Ook adviseren wij u voor de behandeling makkelijk zittende kleding en een mouwloos onderhemd aan te doen.

Stap 3: De behandeling – Behandelend gebied bepalen
Tijdens de behandeling ligt u op een stoel met uw armen gepositioneerd boven het hoofd. Uw armen rusten op een speciaal voor miraDry behandelingen ontworpen comfortabel kussen. De behandeling start door te bepalen welk gebied er behandeld gaat worden. De grootte van het te behandelen gebied hangt af van het oksel-beharingspatroon. De grenzen van het te behandelen okselgebied worden gemarkeerd met een stift. Vervolgens wordt er een patroon aangebracht.

Stap 4: De behandeling – De verdoving
Om het te behandelen gebied te verdoven, wordt er een verdovingsvloeistof geïnjecteerd. Er moet op ieder puntje wat de specialist met de stift heeft gemarkeerd een prikje worden gezet. Door een pijnvrije verdovingstechniek heeft u slechts 2 of 3 prikjes nodig om de oksel te verdoven.

Stap 5: De behandeling – de miraDry
Zodra uw huid verdooft is, wordt de miraDry op uw oksel geplaatst en starten wij de behandeling. Het patroon bestaat uit streepjes. Het handstuk wordt op het eerste streepje gezet en gaat vervolgens de omgeving van dat plekje behandelen. De machine geeft hierbij energie tot een bepaalde warmte en koelt weer af. Vervolgens wordt de machine op het tweede streepje gezet, net zo lang tot alle plekjes in het okseloppervlak behandeld zijn. Dit proces is volledig geautomatiseerd waardoor iedereen een constante top kwaliteit krijgt. De behandeling duurt ongeveer 90 minuten. De behandeling is pijnloos.

Stap 6: Na de behandeling
Zodra de behandeling is afgelopen, kan er zwelling en roodheid optreden. U krijgt van ons een set coldpacks mee (2 stuks) om de eerste zwelling direct tegen te gaan. Wij raden aan om een reserve set coldpacks, in klein formaat, thuis in de vriezer klaar te hebben liggen. Dan kunt u de coldpacks omwisselen wanneer dit nodig is. Het is normaal dat de oksels nog enkele uren na de behandeling verdoofd aan blijven voelen. Dit kan ook in de armen voelbaar zijn. Na ongeveer 48 uur zijn de neveneffecten grotendeels tot geheel verdwenen.

Veelgestelde vragen over miraDry

Kan het kwaad dat de zweetklieren onder mijn oksel afgebroken worden?
Een lichaam heeft zweetklieren om zichzelf te koelen. In totaal beschikt het lichaam over bijna 4 miljoen zweetklieren. Hiervan bevindt zich slechts 4% in de oksels. Deze 4% wordt verdeeld over de overgebleven zweetklieren waardoor dit geen effect heeft op het koelen van het lichaam. En doordat 4% zo’n klein percentage is, zal dit geen merkbaar verschil geven voor de rest van het lichaam.

Is een miraDry behandeling veilig?
Ja, miraDry is officieel goedgekeurd door de FDA (overheidsorganisatie Food and Drug Administration) als effectieve methoden om okselzweten te verminderen. Daarnaast is Ceulen Klinieken getoetst door KIWA (testen, inspecteren en certificeren) op veiligheidscriteria en kwaliteitscriteria.

Is de miraDry behandeling pijnlijk?

Nee, de behandeling is niet pijnlijk. U wordt door ons verdoofd waardoor u geen pijn zult ervaren tijdens de behandeling. Bij Ceulen Klinieken wordt aan de verdovingsvloeistof bicarbonaat toegevoegd, waardoor het inspuiten als minder pijnlijk wordt ervaren. Het kan wel zijn dat u soms warmte voelt tijdens de behandeling. Wel kunt u na de behandeling verschijnselen ervaren als zwelling, roodheid en gevoeligheid van het behandelde gebied.

Hoelang kan ik niet werken en/of sporten na de miraDry behandeling?
De meeste mensen ervaren nauwelijks tot geen klachten waardoor er geen downtime is. Dit betekent dat u in de meeste gevallen weer direct aan de slag kunt en uw dagelijkse werkzaamheden op kunt pakken. Echter adviseren wij wel om pas weer na één week intensief te sporten of te bewegen.

Vanaf welke leeftijd kunt u een miraDry behandeling laten uitvoeren bij Ceulen Klinieken?
De minimale leeftijd die wij hanteren voor een miraDry behandeling is 18 jaar. Indien u jonger bent dan 18 jaar en blijkt dat u veel last heeft van hyperhidrosis, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze zweetspecialisten bekijken dan samen met u en uw ouders welke behandeling passend is. 

Ceulen Klinieken als miraDry specialist

MiraDry is in 2014 geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Ceulen Klinieken was direct één van de eerste klinieken die miraDry als behandeling aanbood. Zo hebben we inmiddels al vele patiënten kunnen helpen en hebben we veel ervaring met miraDry behandelingen. Daarnaast kenmerkt Ceulen Klinieken zicht op deze punten:

✓ Meerdere miraDry machines tot onze beschikking, dus geen wachttijd
✓ We hebben 6 vestigingen in Nederland (Amersfoort, Breda, Helmond, Schiedam, Utrecht en Uden)
✓ Onze patiënten hebben 24/7 – 365 dagen per jaar een dermatoloog tot beschikking 

MiraDry ervaringen

"Ik heb een miradry behandeling gehad bij Ceulen Klinieken in Helmond. De behandeling was geheel pijnloos doordat beide oksels plaatselijk verdoofd werden. Na de behandeling had ik maar 2 dagen last van mijn oksels. 3 maanden na de behandeling ben ik nog steeds tevreden over het eindresultaat. Ik zou het zeker andere aanraden!"

- Mevr. P

"Onlangs behandeld bij Ceulen Klinieken tegen overmatige transpiratie. Na de eerste behandeling merkte ik direct dat het zweten sterk verminderd was. Na de tweede behandeling 3 maanden later is het zweten geheel voorbij. Ik ben er heel blij mee! Vooral dat ik weer alles kan dragen wat ik wil, geen gele vlekken meer in mijn shirts. Ook op mijn werk heb ik tijdens klantencontact geen natte plekken meer waardoor mijn zelfvertrouwen is toegenomen! Ik had de behandeling veel eerder moeten laten doen!" 

- Dhr. A 

"Meteen na de miraDry behandeling wist ik dat het had gewerkt. Ik was vanaf dag 1 droog onder mijn oksels. Het is nu ongeveer 6 maanden nadat ik me heb laten behandelen en nog steeds zijn mijn oksels kurkdroog. Ik kan weer doen wat ik wil en hoef geen rekening te houden met wat mensen in mijn omgeving kunnen zien aan mijn oksels. De beste investering ooit!” 

- Mevr. C 

Lees hier het interview met Hans over zijn ervaring met de miraDry behandeling.

Vraag intakegesprek aan

Uiteraard denken wij graag met u mee en geven we u persoonlijk advies bij zweetproblematiek. Als u benieuwd bent naar de mogelijkheden die miraDry voor u kan bieden of een vrijblijvend miraDry consult aan wilt vragen, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan z.s.m. telefonisch contact met u op. Wij bespreken uw persoonlijke zweetproblematiek en geven u alle informatie over de behandeling.

´
Ik wil graag teruggebeld worden op: