Bloedafname en laboratoriumonderzoek

Indien uw dermatoloog u adviseert bloedonderzoek te laten doen in het kader van de behandeling die u bij Ceulen Klinieken ondergaat, dan kunt u bij Ceulen Klinieken bloed laten afnemen. Zoveel mogelijk zal aansluitend aan het consult, danwel vooraf aan het consult zal de assistente bij u bloed prikken.

Moet ik een afspraak maken?

U kunt zonder afspraak terecht bij Bloedafname van Ceulen Klinieken. Mocht een afspraak toch nodig zijn, dan vertelt uw arts u dit van tevoren.

De voorbereiding/nuchter zijn 
Voor sommige onderzoeken is het belangrijk dat u nuchter bent als het bloed wordt afgenomen. Dat geeft namelijk andere resultaten dan wanneer u gegeten of gedronken heeft. Als u nuchter moet zijn, zal uw dermatoloog dit vooraf vertellen. In de praktijk houdt dit in dat u de avond voor het prikken vanaf 24.00 uur helemaal niets meer mag eten en/of drinken, behalve een beetje water. U mag uw medicijnen uiteraard wel innemen, tenzij dit anders met u afgesproken is. Ceulen Klinieken is overigens vanaf 08.30 uur ’s ochtends geopend. U hoeft dus niet zo lang nuchter te zijn. 

Hoe verloopt een bezoek aan Bloedafname?
Zo mogelijk helpen wij u aansluiten aan uw bezoek bij de dermatoloog, bij drukte kan het soms nodig zijn even te moeten wachten. Bent u aan de beurt? Dan gaat u naar de kamer waar u wordt binnen geroepen en geeft u uw identiteitsbewijs, uw zorgpas en het formulier voor de bloedafname en/of de meegenomen urine of ontlasting af. Als uw gegevens zijn gecontroleerd en uw formulieren zijn verwerkt, krijgt u uw identiteitsbewijs en zorgpas terug. Heeft u thuis urine of ontlasting verzameld en is er geen bloedafname nodig? Dan kunt u volstaan met het inleveren van het materiaal en de formulieren. Wel zijn wij verplicht om uw identiteit te controleren. Vergeet daarom uw identiteitsbewijs niet.

Naaldenangst
Als u angst heeft voor naalden, er tegenop ziet om bloed te laten prikken of bang bent om flauw te vallen, kan het helpen dit tegen de medewerker te zeggen. Wij kunnen u dan beter helpen.

Bloedafname bij uw kind
Voor u en uw kind is bloed af laten nemen extra spannend. Kinderen worden alleen geprikt door speciaal opgeleide en ervaren medewerkers. Bij Ceulen Klinieken nemen we daarom alleen bloed af bij kinderen vanaf 12 jaar. Voor bloedafname bij kinderen jonger dan twaalf jaar adviseert Ceulen Klinieken om langs te gaan bij de bloedafname bij omringende ziekenhuizen. De assistentes van Ceulen Klinieken zullen u adviseren waar u het beste terecht kunt.