Bloedafname en laboratoriumonderzoek

Indien de dermatoloog in het kader van uw behandeling bij Ceulen Klinieken een bloedonderzoek adviseert, dan kunt u bij Ceulen Klinieken bloed laten afnemen. Het afnemen van bloed zal zoveel mogelijk aansluitend, danwel voorafgaand aan uw consult plaats vinden. Mocht het toch nodig zijn om toch een afspraak in te plannen, dan kunt u een afspraak maken bij de doktersassistente aan de balie. 

De voorbereiding/nuchter zijn 
Voor sommige onderzoeken is het belangrijk dat u nuchter bent als het bloed wordt afgenomen. Dat geeft namelijk andere resultaten dan wanneer u gegeten of gedronken heeft. Als u nuchter moet zijn, zal uw dermatoloog dit vooraf vertellen. Dit houdt in dat u de avond voor het prikken vanaf 20.00 uur helemaal niets meer mag eten en/of drinken, behalve een beetje water. U mag uw medicijnen uiteraard wel innemen, tenzij dit anders met u afgesproken is. 

Hoe verloopt een bezoek aan bloedafname?
U neemt plaats in de wachtkamer. Wanneer u wordt binnen geroepen geeft u uw identiteitsbewijs, zorgpas en het formulier voor de bloedafname en/of de meegenomen urine of ontlasting af aan de doktersassistente aan de balie. Als uw gegevens zijn gecontroleerd en uw formulieren zijn verwerkt, krijgt u uw identiteitsbewijs en zorgpas terug. Heeft u thuis urine of ontlasting verzameld en is er geen bloedafname nodig? Dan kunt u het materiaal en de formulieren inleveren bij de doktersassistente aan de balie. Wel zijn wij verplicht om uw identiteit te controleren. Vergeet daarom uw identiteitsbewijs niet.

Naaldenangst
Als u angst heeft voor naalden, er tegenop ziet om bloed te laten prikken of bang bent om flauw te vallen, kan het helpen dit tegen de doktersassistente te zeggen. Wij kunnen u dan beter helpen.

Bloedafname bij uw kind
Voor u en uw kind kan bloed afnemen extra spannend zijn. Kinderen worden alleen geprikt door speciaal opgeleide en ervaren doktersassistentes. Bij Ceulen Klinieken nemen we daarom alleen bloed af bij kinderen vanaf 12 jaar. Voor bloedafname bij kinderen jonger dan 12 jaar adviseert Ceulen Klinieken om langs te gaan bij de bloedafname bij omringende ziekenhuizen. De doktersassistentes van Ceulen Klinieken zullen u adviseren waar u het beste terecht kunt.