Acnetherapie

Acne en de acnetherapie is per patiënt verschillend. Veel mensen ervaren acne als hinderlijk en cosmetisch storend. Acne kan bovendien littekens achterlaten op de huid. Tijdens het eerste consult door onze acne huidtherapeut wordt uw huidtype en de mate waarin de acne actief is onderzocht. Wanneer dit onderzoek heeft plaatsgevonden bespreken we met u welk type behandeling het meest geschikt is voor uw huid.

Behandeling van acne littekens
Alhoewel acne vrij onschuldig is, kan acne blijvende littekens achterlaten in het gezicht. Afhankelijk van de plaats, grootte en diepte van de littekens zijn ze op verschillende manieren goed te behandelen. Bij Ceulen Klinieken kunt u terecht voor het behandelen van acne en voor het verminderen of zelfs laten verdwijnen van acne littekens. Er zijn een aantal behandelingen voor het verminderen en laten verdwijnen van acne littekens door onze acne huidtherapeut:

Biopt Excisie

Bij deze behandeling verwijderen we littekens door ze weg te snijden. Zo ontstaat er een nieuw wondje, dat we afsluiten met behulp van hechtingen of transplantaat. Het wondje wordt afgedekt met een pleister, welke u een week dient te dragen. Het resultaat van deze behandeling is een subtiel, streepvormig litteken dat minder opvalt.

Dermabrasie

Dit is een cosmetische ingreep die veelal wordt toegepast bij het verwijderen van oppervlakkige, niet te diepe acne littekens. Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak wordt u plaatselijk of algeheel verdoofd. Met een ronddraaiende schijf, voorzien van diamantkorreltjes, wordt het laagje onder de opperhuid voorzichtig weg geschaafd. Na de behandeling brengen we een verzachtende zalf aan en wordt uw huid, indien nodig, verbonden. Genezing duurt ongeveer een week, waarna u uw dagelijkse werkzaamheden kunt oppakken. Nadat de huid is hersteld, zal deze gladder en egaler aanvoelen.

Chemische peeling

 Een chemische peeling is geschikt voor grotere huidoppervlakten met diepere littekens. Deze behandeltechniek is gericht op vernieuwing en diepe zuivering van de huid. Voor de peeling maken we gebruik van glycolzuur, salicylzuur of trichloorazijnzuur (TCA). Deze zuren zorgen ervoor dat de bovenste huidlaag opdroogt en wordt afgestoten. Ook stimuleren ze de aanmaak van collageenvezels, waardoor de huid makkelijk en snel herstelt. Doorgaans kunt u na een week uw dagelijkse werkzaamheden weer oppakken. Na genezing kent uw huid een andere structuur en zal deze gladder en egaler aanvoelen. Om een optimaal effect te bereiken, is herhaling van de behandeling soms te adviseren.

Maak een afspraak