Acnetherapie

Acne en acnetherapie is per patiënt verschillend. Veel mensen ervaren acne als hinderlijk en cosmetisch storend. Acne kan bovendien littekens achterlaten op de huid. Tijdens het eerste consult door onze acne huidtherapeut wordt uw huidtype en de mate waarin de acne actief is onderzocht. Wanneer dit onderzoek heeft plaatsgevonden bespreken we met u welk type behandeling het meest geschikt is voor uw huid.

De behandeling kan bestaan uit:

  • Reiniging van de huid
  • Verwijderen van mee-eters en puistjes
  • Huidverzorgingsadvies voor thuis
  • Een combinatiebehandeling met uw huisarts en/of dermatoloog, denk aan medicamenteuze behandeling in combinatie met een huidtherapeutische behandeling zoals een peeling of reiniging van de huid.  
  • Aanvullende huidverbeterende behandeling(en) zoals microneedling, chemische peelings, litteken- en/of camouflagetherapie.

Alhoewel acne vrij onschuldig is, kan acne blijvende littekens achterlaten in het gezicht. Afhankelijk van de plaats, grootte en diepte van de littekens zijn ze op verschillende manieren goed te behandelen. Bij Ceulen Klinieken kunt u terecht voor het behandelen van acne en voor het verminderen of zelfs laten verdwijnen van acne littekens. 

Vraag een intakegesprek aan

Soorten behandelingen tegen acne en acne littekens

De behandelingen of combinatie aan behandelingen voor het verminderen en laten verdwijnen van (acne)littekens kunnen bestaan uit het volgende:

Biopt excisie

Bij een biopt excisie verwijdert de dermatoloog de (acne)littekens door ze weg te snijden. Zo ontstaat er een nieuw wondje dat met behulp van een hechting of transplantaat gesloten wordt. Het wondje wordt afgedekt met een pleister, welke u een week dient te dragen. Het resultaat van deze behandeling is een subtiel, streepvormig litteken dat minder opvalt.

Meer informatie over behandeling van acne bij de dermatoloog? klik hier

Chemische peeling

Een chemische peeling is geschikt voor grotere huidoppervlakten met diepere littekens. Deze behandeltechniek is gericht op vernieuwing en diepe zuivering van de huid. Voor de peeling maken we gebruik van glycolzuur, salicylzuur of Jessner peeling. Deze zuren zorgen ervoor dat de bovenste huidlaag opdroogt en wordt afgestoten. Ook stimuleren ze de aanmaak van collageenvezels, waardoor de huid makkelijk en snel herstelt. Doorgaans kunt u na een week uw dagelijkse werkzaamheden weer oppakken. Na genezing kent uw huid een andere structuur en zal deze gladder en egaler aanvoelen. Om een optimaal effect te bereiken, is herhaling van de behandeling soms te adviseren.

Voordelen en nadelen chemische peeling:

+ De behandelingen zijn betaalbaar
+ Inzetbaar voor veel indicaties
+ Intensieve behandeling, maar lage downtime
+ Vrijwel alle huidtypen zijn te behandelen
+ De behandeling is zeer veilig

- Pijnlijke behandeling
- Pigmentverschuiving in het behandelde gebied
- Roodheid houdt langer aan

Microneedling

Bij microneedling wordt gebruik gemaakt van een speciale handzame ‘Dermapen’. Deze pen heeft een (wegwerp) opzetkop met zeer fijne naaldjes. Deze naaldjes vibreren op een hoog tempo in de huid waar zij minuscule gaatjes maken en zorgen voor lichte ‘beschadigen’ in de lederhuid. Hierdoor wordt de celdeling gestimuleerd en de aanmaak van collageen en elastine toeneemt. De huid wordt sterker, weerbaarder, soepeler, egaler van kleur en zorgt voor een jonge en frisse uitstraling.

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om het collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan een aantal maanden duren. De behandeling is in sommige gevallen ook goed te combineren met (micro)dermabrasie of peelings.

Voordelen en nadelen microneedling:

+ De behandelingen zijn betaalbaar
+ Vrijwel alle huidtypen zijn te behandelen
+ Inzetbaar voor veel indicaties
+ Intensieve behandeling, maar lage downtime
+ De behandeling is zeer veilig

- Pijnlijke behandeling
- Therapie slaat niet aan
- Pigmentverschuiving in het behandelde gebied
- Roodheid houdt langer aan

Ceulen Klinieken als Huidspecialist

Ceulen Klinieken biedt u een definitieve, betaalbare oplossing op uw huid geschreven. Tijdens het eerste consult gaan we met u in gesprek over uw wensen, de behandelmogelijkheden en geven wij u passend advies.  Ceulen Klinieken onderscheidt zich op de volgende punten:

✓ Uitgebreid team van ervaren en erkende specialisten die nauw samenwerken voor hoogwaardige zorg; cosmetisch artsen, dermatologen en huidtherapeuten.
✓ De huidtherapeuten van Ceulen Klinieken maken gebruik van de revolutionaire Alexandrite-Nd:Yag lasertechnologie.
✓ U kunt altijd terecht bij onze vestigingen in Breda, Helmond, Utrecht en Uden.
✓ Behandelingen vinden plaats in een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) met een WTZi-vergunning (Wet toelating zorginstellingen).
✓ Registratie bij NVH en ANBOS!

Vraag een intakegesprek aan

Wilt u graag meer informatie over één van onze behandelingen? Vraag dan een intakegesprek aan bij de huidtherapeut aan. Tijdens het intakegesprek gaan onze huidtherapeuten met u in gesprek over uw wensen, de behandelmogelijkheden en geven passend advies.

De kosten voor een intakegesprek bij de huidtherapeut zijn 40 euro.

´
Ik wil graag teruggebeld worden op: