(Boven)ooglidcorrectie

Tijdens uw eerste consult met de specialist wordt er besproken of u in aanmerking komt voor een bovenooglidcorrectie. Er wordt onder andere bekeken of er voldoende huidoverschot boven het oog aanwezig is om weg te halen. Het komt maar weinig voor dat een ooglidcorrectie voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraar in aanmerking komt. Wanneer u een indicatie heeft voor een ooglidcorrectie én voor vergoeding in aanmerking komt, dan geeft de specialist dit tijdens uw eerste consult aan.

Wilt u meer informatie over een bovenooglidcorrectie? Maak dan een afspraak bij de specialist op de vestiging in Helmond.

Let op: u kunt enkel een bovenooglidcorrectie inplannen bij onze vestiging in Helmond.

Maak direct een afspraak

Op deze pagina leest u alles over een bovenooglidcorrectie bij Ceulen Klinieken. We vertellen u wat een bovenooglidcorrectie inhoudt en alle voor- en nadelen van deze ingreep.

Wat is een bovenooglidcorrectie?

De structuur van de huid wordt door verschillende omstandigheden aangetast denk aan kou, droogte, de zon, maar ook het verouderingsproces zorgt voor een verminderde elasticiteit van de huid. In de loop der jaren produceert de huid steeds minder collageen en elastine, waardoor de huid volume verliest en slapper wordt. Naast het ontstaan van rimpels kan ook de huid boven de oogleden slapper worden. Dit kan hinder veroorzaken in het dagelijks leven zoals: hoofdpijn (drukkend gevoel), zware oogleden, belemmering van het zicht en een vermoeide oogopslag. Ook kan het zijn dat het teveel aan huid u gewoon stoort, zonder dat u hier klachten van ervaart. Een correctie aan de bovenoogleden kan voor beide gevallen de oplossing zijn.

Een bovenooglidcorrectie is het corrigeren van hangende oogleden middels een chirurgische ingreep. Dit wordt ook wel blepharochalasis genoemd. Blepharo is het Griekse woord voor ooglid en chalasis betekent ontspanning. Er zijn twee verschillende soorten ooglidcorrecties: een bovenooglidcorrectie en een onderooglidcorrectie. Bij een bovenooglidcorrectie verwijdert de specialist het teveel aan huid en vetweefsel van de bovenste oogleden. Voor de onderooglidcorrectie zijn er meerdere technieken mogelijk. Ceulen Klinieken biedt enkel een bovenooglidcorrectie aan.

Wat houdt een bovenooglidcorrectie in?

Indien u last heeft van overtollige huid boven de oogleden kan dit gecorrigeerd worden. De overtollige huid wordt middels een incisie verwijderd. Het litteken wordt nauwkeurig in de arcadeboog geplaatst. Zodoende zal het litteken niet of nauwelijks zichtbaar zijn.

Bovenooglidcorrectie kosten

De kosten voor een bovenooglidcorrectie staan in onze prijslijst onder niet verzekerde zorg en dan kleine chirurgie. 

Bovenooglidcorrectie voor en na

Bovenooglidcorrectie voordelen en nadelen

Om een zo’n compleet mogelijk beeld te geven over een bovenooglidcorrectie worden hier alle voor- en nadelen benoemd.

Bovenooglidcorrectie voordelen:

+ Geen drukkend gevoel meer op de ogen
De druk die ervaren werd door het huidoverschot dat boven het oog aanwezig was, wordt door de incisie verwijderd.

+ Hoofdpijn en/of zichtproblemen verdwijnen
De druk die ervaren werd door het huidoverschot dat boven het oog aanwezig was, wordt door de incisie verwijderd. Hierdoor kunt u weer goed zien en is het niet meer nodig om de spieren rondom het oog extra te belasten.

+ Littekens (bijna) niet zichtbaar
De specialist zal de incisie wegwerken in de plooien van de oogleden. De littekens vallen hierdoor nauwelijks op.

+ Poliklinische ingreep
De ingreep is relatief kort waardoor u dezelfde dag weer naar huis kunt.

Bovenooglidcorrectie nadelen

- Niet geschikt voor iedereen
Er dient voldoende huidoverschot boven het oog aanwezig te zijn. Wanneer dit niet het geval is, kunt u deze ingreep niet ondergaan.

- Resultaat niet direct zichtbaar
Na de ingreep kunt u roodheid en zwelling ervaren. Het eindresultaat is na ongeveer 6-8 weken zichtbaar.

- Geen of beperkte vergoeding
Het komt maar weinig voor dat een ooglidcorrectie voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraar in aanmerking komt. Deze ingreep wordt meestal gezien als een cosmetische ingreep.

Alle stappen tijdens een bovenooglidcorrectie

Graag geven wij een compleet beeld van de ingreep zelf. In onderstaande stappen staat precies omschreven wat u kunt verwachten van Ceulen Klinieken.

Stap 1: Consult
Er vindt altijd eerst een consult plaats met de specialist. Tijdens dit eerste consult wordt er onder andere bekeken of er voldoende huidoverschot boven het oog aanwezig is om weg te halen.

Stap 2: Voorbereiding
Om bijwerkingen zoals pigmentvlekken of huidirritatie te voorkomen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden:

  1. Make-up en gezichtscrème: Gebruik op de dag van de ingreep geen make-up of gezichtscrème.
  2. Medicijngebruik: Meld medicijn gebruik op voorhand aan de specialist die u behandeld. De specialist bepaald aan de hand van het soort medicijn dat u gebruikt of de behandeling wel, niet of later plaats kan vinden.

Stap 3: De ingreep - Bovenooglidcorrectie
U neemt plaats in de behandelstoel en de specialist tekent het operatiepatroon af. Uw huid wordt gedesinfecteerd en wordt de huid plaatselijk verdoofd. Er wordt middels een incisie een reepje huid en deel van de verslapte spier van de bovenoogleden weggehaald. Indien noodzakelijk wordt dit gecombineerd met het verwijderen van het teveel aan vetweefsel. Nadat het bloeden is gestelpt wordt de huid gesloten met niet-oplosbare hechtdraden die netjes in plooien van de oogleden worden weggewerkt.

Stap 4: Na de ingreep
Na de ingreep is de huid is rood en gezwollen, dit verdwijnt meestal in de eerste 2 weken na de ingreep. Wanneer de korstjes weg zijn kunt u littekencrème gebruiken voor het optimale resultaat. Het is belangrijk om de huid rust te geven. U mag douchen, maar wrijf niet in de ogen en houd de wond bij voorkeur droog. Stel de huid minimaal 6 maanden niet bloot aan zon of zonnebank. De UV-straling verstoort de pigmentatie in de huid. 

Wij adviseren om de eerste 14 dagen niet te gaan zwemmen, geen gebruik te maken van whirlpool of sauna. De hechtingen worden na ongeveer 1 week verwijderd en na ongeveer 6 maanden nodigen wij u uit voor een controle afspraak.

Vraag persoonlijk advies aan

Uiteraard denken wij graag met u mee en geven passend en persoonlijk advies. Wilt u meer weten over een bovenooglidcorrectie of wilt u een eerste consult inplannen? U kunt het onderstaande formulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Let op: U kunt enkel een bovenooglidcorrectie inplannen bij onze vestiging in Helmond. 

´
Ik wil graag teruggebeld worden op: