Lasertherapie

Laser staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiaton. Laser zorgt voor een kort lichtimpuls waarbij veel energie vrijkomt. Deze energie wordt omgezet in warmte, waardoor de structuur die vernietigd moet worden, uiteenvalt. Door de korte duur van de laserimpuls gaat er weinig energie (warmte) naar de omliggende huidstructuren over, zodat deze niet of nauwelijks invloed ondervinden. 

Lasertherapie bij roodheid en bloedvaatjes

Bij bepaalde huidziekten zoals couperose en rosacea worden bloedvaatjes oppervlakkig in de huid beschadigd. De vaatjes zetten uit, worden extra zichtbaar en geven een verkleuring in het gelaat die niet meer wegtrekt. Ontsierend voor de huid, maar gelukkig eenvoudig te verwijderen. Deze cosmetisch bezwaarlijke bloedvaatjes worden behandeld met Intense Pulsed Light (IPL). Bij een behandeling van couperose of andere bloedvaatjes zullen de bloedvaatjes middels IPL samensmelten en door het lichaam worden afgebroken.

We beschikken over de juiste apparatuur om zowel kleine vaatjes, grote oppervlakken en diffuse roodheid tegelijk te behandelen. Afhankelijk van de ernst zijn er gemiddeld drie behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Het aantal benodigde behandelingen en de behaalde resultaten variëren van persoon tot persoon.

Vraag een intakegesprek aan

Lasertherapie bij pigmentvlekken

Een pigmentvlek is een ophoping van pigmentcellen (melanine), dat zorgt voor een onregelmatige verkleuring van de huid. Deze pigmentvlekken komen vooral voor op plaatsen waar gedurende het hele leven veel zon op heeft geschenen. Dus vooral vanaf middelbare leeftijd en vooral bij mensen met een lichter huidtype. Andere namen zijn onder andere: ouderdomsvlek, zonnevlek of levervlek (vanwege de leverkleur). In medische termen heet het een lentigo wat vlek betekent. Ze heten dan ook wel lentigo solaris (door de zon) of lentigo senilis (door de ouderdom).

Een pigmentlaser is een laser waarvan het licht door pigment wordt opgenomen. Pigment is de kleurstof die in de huid en in het haar zit. Als het licht van de laser de huid raakt, veroorzaakt dit licht warmte. Bij een behandeling van pigmentvlekken absorbeert het pigment de warmte van IPL, waarna het pigment verdwijnt. Gemiddeld zijn er 1-3 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Het aantal benodigde behandelingen en de behaalde resultaten variëren van persoon tot persoon.

Vraag een intakegesprek aan

Wilt u meer weten over onze huidbehandelingen of wilt u toch liever teruggebeld worden door het Klant Contact Centrum? U kunt het onderstaande formulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

De kosten voor een intakegesprek bij de huidtherapeut zijn 40 euro.

´
Ik wil graag teruggebeld worden op: