Uw eerste spataderconsult

Een dermatoloog behandelt alle soorten huidziekten en huidafwijkingen zoals huidkanker, eczeem, moedervlekken, acne of pigmentaandoeningen. Een dermatoloog-fleboloog is de aangewezen medisch specialist om aandoeningen van het been zoals spataderen, oedeem of open been te behandelen. 

Tijdens uw eerste spataderconsult stellen we eerst een diagnose. De dermatoloog-fleboloog zal beginnen met het afnemen van een anamnese en het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek van uw benen. Hierna wordt er een vaatonderzoek met een echo uitgevoerd, oftewel een duplexonderzoek. Een duplexonderzoek wordt met een ultrageluidonderzoek gedaan met een zogenaamde duplex scanner. Uw aderen worden in beeld gebracht met behulp van echografie, waarbij we tegelijk met geluidsgolven de stroomrichting van het bloed bepalen. Hierdoor is het mogelijk om gebreken in de kleppen op te sporen. Een duplexonderzoek duurt ongeveer 15 minuten en is geheel pijnloos. Op basis van de onderzoeksresultaten bespreken we met u of de spataderen behandeld dienen te worden en we informeren u over de meest geschikte behandelmethode. 

Hoe kunt u een afspraak maken bij dermatoloog-fleboloog?

Wanneer u door uw huisarts of medisch specialist wordt verwezen naar Ceulen Klinieken worden de kosten van een consult, controle, diagnostiek en behandeling bij de dermatoloog vergoed door uw zorgverzekeraar. Zonder verwijzing worden de kosten van een bezoek aan de dermatoloog nooit vergoed door een zorgverzekeraar. Om deze situatie te voorkomen geldt bij Ceulen Klinieken de huisregel dat u zonder geldige verwijzing géén afspraak bij de dermatoloog kunt maken. Wilt u meer weten over de eventuele kosten van uw bezoek aan de dermatoloog? Bekijk hier de folder.

Uw huisarts kan digitaal verwijzen naar Ceulen Klinieken via Zorgdomein. Ook met een geschreven verwijzing bent u van harte welkom. Nadat uw huisarts u digitaal naar Ceulen Klinieken heeft verwezen, kunt u een telefoontje verwachten van het Klant Contact Centrum om een afspraak voor u in te plannen. U kunt natuurlijk ook zelf contact met ons opnemen om een afspraak te maken op 085 - 043 24 54.

Maak direct een afspraak

Voorbereiding eerste spataderconsult

Indien u bent doorverwezen door uw huisarts, wordt u binnen enkele dagen gebeld door het Klant Contact Centrum voor het maken van een afspraak. U kunt zelf ook telefonisch contact opnemen om een afspraak in te plannen. Wanneer u een afspraak heeft ingepland krijgt u toegang tot het Online Patiëntenportaal. Vanaf dit moment corresponderen wij via het Online Patiëntenportaal met u. In het Online Portaal onder het kopje: E-Health/Enquetes vindt u de intakevragenlijst. Het is belangrijk dat u de intakevragenlijst online invult, voordat u uw eerste afspraak in de kliniek heeft. Deze informatie heeft onze medisch specialist nodig tijdens uw eerste consult.

Wij raden u aan om voorafgaand aan uw consult vragen te bedenken die u aan de dermatoloog wilt stellen en deze op te schrijven. Heeft u na het gesprek nog vragen? Maakt u dan een nieuwe afspraak. Ook willen wij u vragen om ongeveer 10 minuten voor uw eerste afspraak bij de kliniek aanwezig te zijn. De doktersassistenten zullen u onder meer vragen naar uw geldige legitimatiebewijs, eventueel uw verwijsbrief en een actueel medicatieoverzicht.

Belangrijke documenten om mee te nemen naar uw afspraak:

  • Een verwijsbrief van uw huisarts of specialist
  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of verblijfsvergunning).
  • Een verzekeringspas met een geldig polisnummer, zodat wij aan uw verzekeraar kunnen doorgeven welke zorg wij hebben geleverd
  • Bij uw eerste afspraak dient u een actueel medicatieoverzicht van de medicijnen die u gebruikt te delen met de onze specialist. Deze kunt u opvragen bij uw apotheek. (Deze stap is nodig indien u geen toestemming heeft verleend aan uw apotheek dat zij via het LSP uw medicatieoverzicht mogen delen met onze specialist).

Lees meer

Ceulen Klinieken als Spatader behandelcentrum

Onze overtuiging is dat bepaalde routinematige medische behandelingen efficiënter, veiliger én patiëntvriendelijker kunnen worden georganiseerd in een gespecialiseerde kleinschalige poliklinische setting dan in een ziekenhuis.

Ceulen Klinieken onderscheidt zich op de volgende punten:
✓ Wij bieden hoogwaardige dermatologische zorg: Investeren voortdurend in de kennis en kunde van onze medisch specialisten en in de nieuwste medische apparatuur en uitrusting van onze poliklinieken.
✓ Uw eerste consult vindt meestal binnen 1 week plaats, evenals de onderzoeken en het maken van uw persoonlijke behandelplan. Daarbij is de doorlooptijd naar eventuele vervolgafspraken kort: U hoeft geen weken te wachten!
✓ Een patiëntvriendelijke service. Een patiënt wordt altijd betrokken bij de vaststelling van het behandelplan. Hij kan de behandeling kiezen die voor hem of haar het meest prettig aanvoelt.
✓ Behandelingen vinden plaats in een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) met een WTZi-toelating (Wet toelating zorginstellingen) met de nieuwste medische apparatuur en uitrusting.
✓ U kunt altijd terecht bij 1 van onze 4 vestigingen in Nederland: Amersfoort, Breda, Helmond en Schiedam.
✓ Registratie bij NVDV, DCOP (Dutch College of Phlebology) en wij zijn in het bezit van het Spataderkeurmerk.

Persoonlijk advies

Uiteraard denken wij graag met u mee en geven passend en persoonlijk advies. Wilt u meer weten over onze spataderbehandelingen of wilt u een intakegesprek inplannen? U kunt het onderstaande formulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Voor het maken van een afspraak bij de dermatoloog-fleboloog heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist nodig.

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist?*
´
Ik wil graag teruggebeld worden op: