Uw eerste spataderconsult bij de dermatoloog

Een dermatoloog is de aangewezen medisch specialist om aandoeningen van het been zoals spataderen, oedeem of open been te behandelen. Met een verwijzing van uw huisarts kunt u een afspraak maken bij de dermatoloog, die tijdens uw eerste spataderconsult én het duplexonderzoek zal vaststellen of het voor u nodig is om de spataderen te laten behandelen. Uw eerste spataderconsult en duplexonderzoek worden altijd vergoed vanuit de basisverzekering. U dient wel rekening te houden met uw eigen risico. Wilt u meer weten over de eventuele kosten van uw bezoek aan de dermatoloog? Bekijk hier de folder.

Tijdens uw eerste spataderconsult stellen we eerst een diagnose. De dermatoloog zal beginnen met het afnemen van een anamnese en het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek van uw benen. Hierna wordt er een vaatonderzoek met een echo uitgevoerd, oftewel een duplexonderzoek. Uw aderen worden in beeld gebracht met behulp van echografie, waarbij we tegelijk met geluidsgolven de stroomrichting van het bloed bepalen. Hierdoor is het mogelijk om gebreken in de kleppen op te sporen en te meten of u voldoet aan de gestelde richtlijnen voor een verzekerde spataderbehandeling. Een duplexonderzoek duurt ongeveer 15 minuten en is geheel pijnloos. Of uw spataderen behandeld moeten worden, hangt af van de ernst van de klachten. Op basis van de onderzoeksresultaten bespreken we met u of het medisch noodzakelijk is om uw spataderen te laten behandelen en we informeren u over de meest geschikte behandelmethode.

Wanneer uit de onderzoeksresultaten blijkt uw spataderbehandeling niet in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de basisverzekering, kunt u ervoor kiezen om de behandeling zelf te betalen. Ceulen Klinieken zal u vooraf informeren hoeveel de kosten voor de voorgestelde behandeling bedragen. De gemaakte afspraken hierover worden vastgelegd in uw persoonlijke behandelplan.

Vraag een spataderconsult aan

Hoe kunt u een afspraak maken bij dermatoloog?

Wanneer u door uw huisarts of medisch specialist wordt verwezen naar Ceulen Klinieken worden de kosten van een consult, controle, diagnostiek en behandeling bij de dermatoloog vergoedt door uw zorgverzekeraar. Zonder verwijzing worden de kosten van een bezoek aan de dermatoloog nooit vergoed door een zorgverzekeraar. Om deze situatie te voorkomen geldt bij Ceulen Klinieken de huisregel dat u zonder geldige verwijzing géén afspraak bij de dermatoloog kunt maken. 

Uw huisarts kan digitaal verwijzen naar Ceulen Klinieken via Zorgdomein. Ook met een geschreven verwijzing bent u van harte welkom. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via telefoonnummer: 085 - 043 24 54.

Maak direct een afspraak

Voorbereiding eerste spataderconsult

Indien u bent doorverwezen door uw huisarts kunt u telefonisch contact opnemen met het Klant Contact Centrum om een intakegesprek in te plannen. 

Wij raden u aan om voorafgaand aan uw consult vragen te bedenken die u aan de dermatoloog wilt stellen en deze op te schrijven. Heeft u na het gesprek nog vragen? Maakt u dan een nieuwe afspraak. Ook willen wij u vragen om ongeveer 10 minuten voor uw eerste afspraak bij de kliniek aanwezig te zijn. De doktersassistenten zullen u onder meer vragen naar uw geldige legitimatiebewijs, eventueel uw verwijsbrief en een actueel medicatieoverzicht.

Belangrijke documenten om mee te nemen naar uw afspraak:

  • Een verwijsbrief van uw huisarts of specialist
  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of verblijfsvergunning).
  • Een verzekeringspas met een geldig polisnummer, zodat wij aan uw verzekeraar kunnen doorgeven welke zorg wij hebben geleverd
  • Bij uw eerste afspraak dient u een actueel medicatieoverzicht van de medicijnen die u gebruikt te delen met de onze specialist. Deze kunt u opvragen bij uw apotheek. (Deze stap is nodig indien u geen toestemming heeft verleend aan uw apotheek dat zij via het LSP uw medicatieoverzicht mogen delen met onze specialist).

Lees meer

Ceulen Klinieken als Spatader behandelcentrum

Ceulen Klinieken is gespecialiseerd in alle soorten spataderbehandelingen. Daarbij worden de spataderbehandelingen altijd poliklinisch en onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. U kunt na de behandeling meteen weer naar huis. Heeft u één of meerdere symptomen dan adviseren wij om naar uw huisarts te gaan om te bespreken of een spataderconsult bij een dermatoloog aangewezen is. Ceulen Klinieken onderscheidt zich op de volgende punten:

✓ Hoogwaardige dermatologische en flebologische zorg: Persoonlijk, doelmatig en beter!
✓ Met medische indicatie 100% vergoed door alle Nederlandse zorgverzekeraars
✓ U kunt altijd snel terecht bij 1 van onze 5 vestigingen: Amersfoort, Breda, Helmond, Schiedam en Uden
✓ Registratie bij NVDV, DCOP (Dutch College of Phlebology) en is in het bezit van het Spataderkeurmerk
✓ Behandelingen vinden plaats in een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) met een WTZi-vergunning

Vraag een spataderconsult aan

Uiteraard denken wij graag met u mee en geven passend en persoonlijk advies. Wilt u meer weten over onze spataderbehandelingen of wilt u een intakegesprek inplannen? U kunt het onderstaande formulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Voor het maken van een afspraak bij de dermatoloog heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist nodig.

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist? *
´
Ik wil graag teruggebeld worden op: