Ervaringen met miraDry

Een van de oplossingen tegen overmatig zweten onder de oksels is een miraDry-behandeling. Op deze pagina lichten wij ervaringen met miraDry uit. Met deze behandeling kan uw okselzweten effectief verminderen of zelfs geheel verdwijnen. Daarnaast is het ook mogelijk een vrijblijvend consult aan te vragen zodat wij u gericht advies kunnen geven.

Vraag persoonlijk advies aan

Mijn ervaring met de miraDry-behandeling: interview met Hans

Hans heeft jarenlang last gehad van overmatig zweten, een probleem dat hij als zeer vervelend ervaarde. Het overmatig zweten zorgde voor natte plekken onder zijn shirt en een onplezierige zweetgeur. "Altijd t-shirts onder een blouse dragen en dan die gele vlekken erin, waarna je de shirts weer kunt weggooien," vertelt Hans. Hoewel hij verschillende soorten zeep en deodorant had geprobeerd, bleek niets echt effectief te zijn.

Via mond-tot-mondreclame hoorde Hans over de miraDry-behandeling. "Ik had nooit gedacht dat er echt iets aan te doen was," zegt hij. Tijdens het consult werd de behandeling uitgelegd en kreeg hij een informatieve folder mee naar huis. De behandeling klonk veelbelovend en Hans besloot het te proberen.

Voorbereidingen van de behandeling zelf

Voor de behandeling moest Hans zijn oksels scheren en mocht hij geen deodorant gebruiken. Een mouwloos shirt werd aanbevolen. De zweettest, waarbij jodium en zetmeel worden gebruikt om zweetklieren zichtbaar te maken, werd pas bij de tweede behandeling uitgevoerd. De plekken waar de zweetklieren zitten, worden paars en daarna afgetekend voor de behandeling.


"Ik was absoluut niet zenuwachtig," vertelt Hans. "Ik ben niet bang voor injecties of prikken." De behandeling begint met verdovingsprikken, die Hans minder pijnlijk vond dan die bij de tandarts. "Ze vragen je steeds om aan te geven als het zeer doet of te warm wordt, en dan kunnen ze bij verdoven," legt Hans uit. De behandeling duurde ongeveer 1,5 uur zonder de zweettest, en 20 minuten langer met de zweettest.

Het resultaat en herstel

Hans merkte na een week al effect van de behandeling. "Ik was snel heel erg tevreden," zegt hij. De nazorgadviezen waren simpel: geen deodorant voor een paar dagen, gebruik van paracetamol en ibuprofen bij pijn, en blijven koelen met een koelpack. Het herstel duurde 1-2 dagen, al bleef het gebied nog even gevoelig. Hans merkte geen littekens of blijvende veranderingen aan zijn okselhuid.

Na een maand of vier à vijf merkte Hans dat het zweten iets terugkwam, dus besloot hij een tweede behandeling te ondergaan. Uiteindelijk was hij zeer tevreden met de resultaten en zou hij de behandeling zeker aanraden aan anderen.

Tips en aanbevelingen

Hans geeft aan dat men niet bang moet zijn voor de behandeling. "Je voelt de prikjes voor de verdoving, en 1-2 dagen na de behandeling voel je er echt wel wat van, maar ik zou zeggen: gewoon doen!" Hij benadrukt dat de behandeling weliswaar een prijskaartje heeft, maar het zeker waard is, vooral als overmatig zweten een grote impact heeft op je dagelijks leven.

Conclusie

Het verhaal van Hans laat zien dat de miraDry-behandeling een effectieve oplossing kan zijn voor overmatig zweten. Uiteraard denken wij graag met u mee en geven we u persoonlijk advies bij zweetproblematiek. Wilt u meer weten over onze behandelingen of wilt u een vrijblijvend miraDry consult aanvragen? Lees hier meer over miraDry.