Laser behandeling

Ieder mens, man of vrouw, heeft ongeveer 5 miljoen haarzakjes en haren verspreid over het hele lichaam. Meestal zijn haren dun en licht van kleur en daardoor amper zichtbaar. Maar bij sommige mensen worden deze haren aanzienlijk donker van kleur en voelen soms ook stugger aan. Bij Ceulen Klinieken bieden de huidtherapeuten u een definitieve, betaalbare en veilige oplossing voor ongewenste haargroei.

U kunt zelf direct een afspraak voor een intakegesprek inplannen via de onderstaande button. 

Plan direct zelf je afspraak bij de huidtherapeut

Wat is een laser behandeling?

Een laser behandeling is een permanente ontharingsmethode die zich richt op het vernietigen van de haarzakjes met lichtflitsen van één specifieke golflengte. De lichtflits wordt omgezet in warmte en via het pigment in de haar doorgegeven naar de haarwortel. Deze haarwortel wordt door de warmte vernietigd. De haren die op het moment van behandelen in de actieve groeifase zijn, komen hierdoor niet meer terug.

Bij Ceulen Klinieken werken de huidtherapeuten met de revolutionaire Alexandrite-Nd:Yag lasertechnologie. Dit is een gecombineerde lasertechnologie waardoor deze behandeling geschikt is voor zowel donkere als lichte huidtypen.

Hoe werkt een laser behandeling?

De huidtherapeuten behandelen enkel het haarzakje met het laserlicht. De lichtflits wordt omgezet in warmte en via het pigment in de haar doorgegeven naar de haarwortel. De laserstraal wordt direct op de huid gericht en dankzij selectieve verhitting wordt het haarzakje uitgeschakeld, zonder de huidstructuur te beschadigen. Daarbij wordt de huid direct gekoeld, waardoor de behandeling als niet pijnlijk wordt ervaren. De haren die in de actieve groeifase worden behandeld, komen na de behandeling met de ontharingslaser niet meer terug.

Laser voordelen en nadelen

Om een zo compleet mogelijk beeld te geven van de laser behandeling, benoemen we hier alle voor- en nadelen. Naast ontharen met laser biedt Ceulen Klinieken ook Elektrisch ontharen tegen ongewenste haargroei.

De voordelen van laser ontharen:

De behandelingen zijn betaalbaar
Door korte communicatielijnen en efficiënte behandeltrajecten houden we de kosten laag, wat u terug ziet in onze tarieven.

Vrijwel alle huidtypen zijn te behandelen
Door de gecombineerde revolutionaire Alexandrite-Nd:Yag lasertechnologie is de behandeling geschikt voor zowel donkere als lichte huidtypen.

Nagenoeg niet meer scheren, harsen of epileren
Na elke sessie neemt de haargroei verder af, waardoor op termijn scheren, harsen of epileren niet meer nodig is.

Minder tot geen last meer van ontstoken haarzakjes of ingegroeide haartjes
Door middel van laser behandeling wordt het haarzakje vernietigd, waardoor er geen nieuwe haar meer uit het haarzakje kan groeien en u minder tot geen last meer heeft van ontstoken haarzakjes of ingegroeide haartjes.

Geen last meer van stoppels en de structuur van de huid voelt gladder aan
Na elke behandeling worden de haren die in de groeifase zitten vernietigd. De haren die zich bevinden in de overige groeifases voelen zachter aan.

Blijvend resultaat
Gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig met een tussenpauze van enkele weken tussen elke sessie om verminderde haargroei te bereiken.

De behandeling is zeer veilig
Onze gecertificeerde huidtherapeuten werken enkel met apparaten die het veiligheidskeurmerk CE en FDA bezitten. Tijdens de behandeling worden de haren selectief verhit, waardoor enkel de haarzakjes vernietigd worden en de huid onaangetast blijft.

De nadelen van laser ontharen:

Haartypen zonder pigment kunnen niet worden behandeld
De haarkleuren grijs, wit en rood zijn veel minder geschikt voor laser behandeling. Elektrisch epileren is een betere optie.

Inactieve haarzakjes kunnen geactiveerd worden
Door de warmte die tijdens de behandeling in de huid vrij komt is het mogelijk dat haarzakjes die nog niet actief zijn, geactiveerd worden.

Er bestaat een kans dat de huid verbrandt
Tijdens de behandeling kan er te veel warmteontwikkeling in de huid ontstaan, waardoor er een mogelijkheid bestaat dat uw huid verbrandt. De huidtherapeut geeft adviezen om de kans hierop te minimaliseren.

De therapie slaat niet aan
In enkele uitzonderlijke gevallen is het mogelijk dat de therapie niet aanslaat. Indien dit het geval blijkt, dan analyseert onze huidtherapeut de reden van deze blokkade en vanuit dit punt wordt er bekeken welke andere mogelijkheden wij kunnen bieden.

Alle stappen tijdens de laser behandeling

Stap 1: Intakegesprek
Er vindt altijd eerst een intakegesprek plaats met de huidtherapeut. Tijdens dit intakegesprek worden de verschillende ontharingsmethoden, uw wensen en de realistische resultaten besproken. Omdat de huidstructuur van persoon tot persoon verschilt en reageert, stelt de huidtherapeut tijdens het intakegesprek een persoonlijk behandelplan op. 

Stap 2: Voorbereiding
Om bijwerkingen zoals pigmentvlekken of huidirritatie te voorkomen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden:

  • 1. Scheren: De lengte van de haar mag niet te lang zijn, ongeveer 0,5 - 1 mm boven de huid. Het beste moment om te scheren is 24 uur voor de behandeling.
  • 2. Andere ontharingsmethodes: Tijdens de gehele behandelperiode adviseren wij om niet te harsen, waxen, epileren of ontharingscrème te gebruiken. Om de haargroei cyclus niet te verstoren en om te zorgen voor een zo’n optimaal mogelijk resultaat raden wij aan om vanaf 4 weken voor de behandeling te stoppen met bovengenoemde ontharingsmethodes.
  • 3. Zon of de zonnebank: Vermijdt de zon/zonnebank voor minimaal 4 weken vóór de behandeling. De huid die is gebruind door zon/zonnebank bouwt pigment op, waardoor pigmentverschuiving plaats kan vinden of waardoor de huid kan worden beschadigd.
  • 4. Crème: Het te behandelen gebied dient zo schoon mogelijk te zijn. Wij adviseren om geen crème, olie, make-up, deodorant te gebruiken op de dag dat u behandeld wordt.
  • 5. Medicijngebruik: Meld medicijn gebruik op voorhand aan de huidtherapeut die u behandelt. De huidtherapeut bepaalt aan de hand van de medicijnen die u gebruikt of de behandeling wel, niet of later plaats kan vinden.
  • 6. Zwangerschap/borstvoeding: Tijdens een zwangerschap of de periode waarin u borstvoeding geeft, mogen wij u niet behandelen.

Stap 3: De behandeling – ontharen met laser
U neemt plaats in de behandelstoel en ontbloot het te behandelen gebied. De huidtherapeut geeft u een speciale bril om uw ogen te beschermen voor de lichtflits van het laserapparaat. De kop van het laserapparaat wordt direct de huid geplaatst. De huid wordt gekoeld door koude lucht die over de huid wordt geblazen. Op deze manier wordt de huid als het ware verdoofd. Hierdoor voelt u de lichtflits wel, maar wordt dit niet meer als pijnlijk ervaren. Bij elke lichtflits geeft het apparaat een piepje, dit is het teken voor de huidtherapeut dat het volgende stukje in het gebied behandeld kan worden.

Stap 4: Na de behandeling

  • 1. Zon of de zonnebank: Stel de huid 2 weken niet bloot aan zon of zonnebank. De UV-straling verstoort de pigmentatie in de huid. Moet u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met factor 30-50.
  • 2. Ontharen: Na de behandelingen adviseren wij het behandelde gebied minimaal 24 uur te laten rusten. Tot 4 weken na de behandeling mag u de haren niet harsen of epileren met een pincet. Scheren mag wel.
  • 3. Douchen, sauna of zwemmen: Het is belangrijk om de huid rust te geven. Wij adviseren om niet direct (minimaal 24 uur) te gaan zwemmen, geen gebruik te maken van whirlpool of sauna. U mag wel douchen, maar niet te heet.
  • 4. Huid koelen: Wij adviseren om de huid thuis na de behandelingen te koelen.

Veelgestelde vragen over laser ontharen

Hoe snel kan ik resultaat verwachten?
Haargroei verschilt van persoon tot persoon en is afhankelijk van leeftijd, gewicht, stofwisseling, hormonen, medicatie en etnische achtergrond. Gemiddeld zijn zes tot acht behandelingen nodig met een tussenpauze van enkele weken tussen om verminderde haargroei te bereiken.

Is ontharen met laser pijnlijk?
Elke flits kan aanvoelen als een klein tikje tegen de huid. Uiteraard zijn sommige lichaamsdelen wat gevoeliger dan de andere. Bij Ceulen Klinieken wordt de huid tijdens de flits direct gekoeld waardoor de behandeling als minder pijnlijk wordt ervaren.

Is ontharen met laser veilig?
Onze gecertificeerde huidtherapeuten werken enkel met apparaten die het veiligheidskeurmerk CE en FDA bezitten. Daarbij worden de haren selectief verhit, waardoor enkel het haarzakje vernietigd wordt.

Hoe lang duurt een behandeling?
Dit is afhankelijk van de oppervlakte van het te behandelen gebied. Behandeling van de oksels nemen ongeveer 15 minuten in beslag.

Komen de haren nooit meer terug?
De haarzakjes die vernietigd zijn komen inderdaad nooit meer terug. Na gemiddeld 6 tot 10 behandeling kunt u rekening houden met een haarreductie van 80 tot 90 %. Helaas is het niet realistisch om te denken dat u volledig haarloos kunt worden. In een later stadium kunnen ‘slapende’ haarzakjes actief worden door bijvoorbeeld hormoonveranderingen.

Kun je een ingegroeide haar behandelen?
Het is juist goed om ingegroeide haren te behandelen. De ontsteking die vaak gepaard gaat met een opgekrulde haar, springt omhoog tijdens een behandeling en wordt daarna rustiger.

Kun je over moedervlekken heen behandelen?
Dit is geen probleem, indien de moedervlek te groot is wordt deze eerst afgedekt.

Mag ik na de behandeling van de oksel deodorant gebruiken?
Nee, na de behandelingen adviseren wij u het behandelde gebied minimaal 24 uur te laten rusten.

Vanaf welke leeftijd kun je een laser behandeling laten uitvoeren bij Ceulen Klinieken?
Indien u te jong bent is het lichaam nog niet klaar met het aanmaken van haartjes. Medisch gezien mag u zich laten behandelen met laser zodra u uw verwachte lichaamslengte hebt bereikt en/of u een regelmatige menstruatie cyclus hebt. U kunt bij ons een laser behandeling uitvoeren indien u 18 jaar of ouder bent.

Ceulen Klinieken als Ontharingsspecialist

Wij helpen u graag bij het definitief ontharen op verschillende zones van het lichaam. Populaire zones voor de vrouwen zijn de bikinilijn, het gezicht en onder de oksels. Mannen ervaren over het algemeen hinder van extreme overbeharing op de borst, buik of rug. Tijdens het intakegesprek gaan we met u in gesprek over uw wensen, de behandelmogelijkheden en geven wij u passend behandeladvies. Ceulen Klinieken onderscheidt zich op de volgende punten:

✓ Gecertificeerde huidtherapeuten met een ruim aanbod aan ontharingsbehandelingen
✓ De huidtherapeuten van Ceulen Klinieken maken gebruik van de revolutionaire Alexandrite-Nd:Yag lasertechnologie
✓ U kunt altijd terecht bij onze vestigingen in Breda, Helmond en Uden
✓Behandelingen vinden plaats in een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) met een WTZi-vergunning (Wet toelating zorginstellingen)
✓Registratie bij NVH en ANBOS!  
✓ Uitgebreid team van dermatologen en huidtherapeuten

Ontharing ervaring

“Mijn ervaring is uitstekend. Duidelijke uitleg en fantastisch geholpen. Naast vakkundigheid heb ik ook vriendelijkheid ervaren. Ceulen Klinieken is wat mij betreft een echte aanrader!”

- Mevr. S

Vraag een intakegesprek aan

Wilt u meer weten over onze behandelingen tegen ongewenste haargroei en wilt u toch liever teruggebeld worden door het Klant Contact Centrum? Dan kunt het onderstaande formulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

De kosten voor een intakegesprek bij de huidtherapeut zijn 40 euro.

´
Ik wil graag teruggebeld worden op: