Laser ontharen

Ceulen Klinieken biedt u een definitieve en betaalbare oplossing voor overbeharing. Door middel van lichtflitsen en laser kunnen wij veilig, effectief en pijnloos ontharen. Deze techniek is geschikt voor alle huidtypes inclusief donkere huidtypes. U kunt bij ons terecht voor het verwijderen van ongewenste haren op uw gezicht, benen, armen, bikinilijn, oksels, buik of rug.

Haargroeicyclus
De cyclus van een haar kent drie ontwikkelingsfasen:

  1. Actieve fase of anagene fase: tijdens deze fase groeien de haren. Ongeveer 80% van alle haren zit in deze fase.
  2. Regressieve fase of catagene fase: een periode van twee weken waarbij een actieve haar stopt met groeien. Ongeveer 5% van alle haren zit in deze fase.
  3. Rustfase of telogene fase: deze periode duurt ongeveer zes weken. Daarna vallen de haren spontaan uit en start een nieuwe groeicyclus. Ongeveer 15% van de haren bevindt zich in deze fase.

Behandeling van overbeharing
De lichtflits wordt omgezet in warmte en via het pigment in de haar doorgegeven naar de haarwortel. Deze haarwortel wordt door de warmte vernietigd. De haren die dan in de actieve groeifase zijn, komen niet meer terug. Permanente ontharing werkt doordat de energie van laser wordt overgedragen op het pigment in het haarzakje. Daarom is effectieve behandeling slecht mogelijk wanneer haren zich in groeifase 1 bevinden. Omdat niet alle haren zich tegelijk in deze groeifase bevinden, zijn er meerdere behandelingen nodig: gemiddeld zes tot acht behandelingen met een tussenpauze van enkele weken.

Voorzorgsmaatregelen die u zelf kunt nemen

  1. Laat enkele dagen voor elke behandeling uw haren groeien (3 mm).
  2. Vanaf vier weken mag u uw haren niet harsen of epileren met een pincet. Scheren of ontharen met een crème mag wel.
  3. Stel uw huid een tijdje niet meer bloot aan zon of zonnebank. De UV-straling verstoort uw pigmentatie. Bedek daarom zorgvuldig lichaamsgedeeltes die u laat behandelen in de periode van vier weken vóór de eerste behandeling tot vier weken na de laatste behandeling.
  4. Moet u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met factor 30 tot 50.

Maak een afspraak