Drs. T. Wentel

Drs. T. Wentel

Dermatoloog

Gespecialiseerd in:
Dermatologie, Flebologie (spataderen)
Werkzaam op locatie:
BIG registratienummer:
69049083001
AGBcode:
03010798

Drs. T.D. Wentel (1973) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen van 1991 tot 1998. Tijdens de studie had hij al een voorliefde voor de dermatologie. Na afstuderen werkte hij als arts-assistent chirurgie, interne geneeskunde, longziekten en cardiologie in het Tjongerschans ziekenhuis te Heerenveen. Hier maakt hij kennis met dermatoloog Dig Tazelaar, die tot de eerste generatie flebologen van Nederland behoort. Hier werd drs. Wentel enthousiast gemaakt voor de flebologie, waarna hij ook werkzaam werd op de afdeling dermatologie en veel patiënten met spataderen en open benen ging behandelen.

In 2003 ging drs. Wentel in opleiding tot dermatoloog in het Erasmus MC; opleider was Prof. Dr. H.A.M. Neumann. Ook hier lag de focus sterk op de flebologie. Dr. Wentel was betrokken bij de start van de Pellegrinus Kliniek in november 2009. Tegelijk met de werkzaamheden in deze kliniek was hij ook werkzaam als dermatoloog in het Catharina ziekenhuis te Eindhoven en gaf hij onderwijs in de flebologie aan arts assistenten in opleiding in het Erasmus MC. Door toenemende drukte is drs. Wentel momenteel 5 dagen per week werkzaam in de Ceulen Klinieken, locatie Schiedam.

Drs. Wentel geeft zeer regelmatig onderwijs aan arts-assistenten, wondverpleegkundigen, doktersassistenten en bandagisten en verzorgt ook regelmatig presentaties over met name flebologische onderwerpen op congressen. Hij is ook betrokken bij de opleiding van physician assistants. Daarnaast is hij bestuurslid van de Dutch College of Phlebology, een flebologisch georiënteerd overlegorgaan van dermatologen, chirurgen en flebologen.

+ Lees meer over Drs. T. Wentel
Stel uw
vraag hier