MiraDry

MiraDry is een unieke methode tegen de behandeling van okselzweet en voorziet in een blijvende oplossing voor overmatig zweten.

Behandeling van zweet oksels met miraDry
Ceulen Klinieken is specialist in de unieke behandeling met miraDry. De miraDry behandeling is snel en effectief en er worden geen agressieve chemicaliën of gifstoffen gebruikt. Ook hoeft er niet gesneden te worden waardoor er nauwelijks hersteltijd is. Het miraDry systeem geeft precies gedoseerde energie af aan het gebied waar de okselzweetklieren zich bevinden. Hierdoor worden de zweetklieren voorgoed uitgeschakeld. Omdat de zweetklieren niet terugkomen of opnieuw aangroeien na de behandeling zijn de resultaten blijvend. Het resultaat is snel merkbaar, U kunt binnen enkele weken na de behandeling zweetvermindering verwachten. Uit recent onderzoek blijkt een gemiddelde afname van 80 tot 90%, welke na twee jaar nog onveranderd aanwezig is. Resultaten kunnen uiteraard van persoon tot persoon verschillen. Het uitschakelen van de zweetklieren in de oksel heeft geen invloed op het koelvermogen van het lichaam. In de oksel bevinden zich slechts 1% van het totaal aantal zweetklieren. MiraDry heeft alleen effect op de zweetklieren die zich in de oksel bevinden. Compensatiezweten treedt daarom niet op.

Hoe werkt de behandeling?
De huid wordt gedesinfecteerd met alcohol. Vervolgens wordt er een plaktatoeage aangebracht met een patroon op maat. Dan wordt de huid van beide oksels plaatselijk verdoofd. Vervolgens wordt het okselgebied nauwkeurig volgens het patroon behandeld met het handstuk van de miraDry om alle zweetklieren in de oksel te behandelen. Uw afspraak duurt ongeveer 90 minuten. De behandeling is niet belastend. U kunt soms enige warmte voelen.

Na de behandeling
De huid wordt tijdens de behandeling goed gekoeld om de altijd optredende zwelling zoveel mogelijk te beperken. De zwelling is het meest uitgesproken de dag na de behandeling. Het kan aanvoelen alsof er “tennisballen onder de oksels zitten”. De oksel kan geïrriteerd aanvoelen. Deze klachten worden snel minder, meestal binnen een aantal weken. U kunt direct na de behandeling uw normale activiteiten weer op pakken. Binnen enkele dagen kunt u ook weer sporten. Het betreft een behandeling die over het algemeen als weinig belastend wordt ervaren. Wanneer u voor een behandeling met miraDry kiest, dan krijgt u uiteraard aanvullende uitgebreide instructies van ons.

Maak een afspraak