IPL ontharen

IPL staat voor Intense Pulsed Light, een krachtige lichtbron met maximale veiligheid. Uw haren worden veilig, effectief en pijnloos verwijderd. Deze techniek is geschikt voor alle huidtypes inclusief donkere huidtypes. Er is echter één uitzondering: uw haar mag niet te blond zijn. Blonde haren hebben namelijk te weinig pigment om door het laser of IPL licht te kunnen worden verhit. Om bijwerkingen te voorkomen is het beter om huid die is gebruind door zon of zonnebank niet te behandelen. 

Behandeling van overbeharing
Bij Ceulen Klinieken wordt alleen het haarzakje behandeld. Dat gebeurt met een gepulsed licht met een golflengte van 650 nanometer. We richten deze flits op de huid. Dankzij selectieve verhitting schakelen we het haarzakje uit zonder de huisstructuur te beschadigen. Het resultaat is een langdurige ontharing die na verscheidene behandelingen permanent kan zijn.

Voorzorgsmaatregelen die u zelf kunt nemen

  1. Laat enkele dagen voor elke behandeling uw haren groeien (3 mm).
  2. Vanaf vier weken mag u uw haren niet harsen of epileren met een pincet. Scheren of ontharen met een crème mag wel.
  3. Stel uw huid een tijdje niet meer bloot aan zon of zonnebank. De UV-straling verstoort uw pigmentatie. Bedek daarom zorgvuldig lichaamsgedeeltes die u laat behandelen in de periode van vier weken vóór de eerste behandeling tot vier weken na de laatste behandeling.
  4. Moet u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met factor 30 tot 50.

Maak een afspraak