Hyperhidrosis operatie

Overweegt u een operatie tegen zweten? Hyperhidrosis (overmatig zweten) is een serieuze aandoening welke veel impact kan hebben op uw leven. Dit begrijpen wij, als expertisecentrum voor zweetproblematiek, als geen ander.

Er zijn verschillende soorten hyperhidrosis operaties beschikbaar. Echter adviseren wij u nooit voor één van deze operaties te kiezen. Op deze pagina geven wij u meer informatie over de verschillende soorten operaties tegen zweten en waarom wij u dit niet aanbevelen. Ook geven wij u meer informatie over alternatieve zweetbehandelingen die beter bij u aan kunnen sluiten. Daarnaast denken wij graag met u mee bij het vinden van een oplossing voor uw zweetproblematiek.

Vraag persoonlijk advies aan

Soorten operaties tegen zweten

Het uitschakelen of verwijderen van zenuwen en zweetklieren wordt ook wel sympathectomie genoemd. Er zijn in totaal 3 verschillende soorten operaties tegen overmatig transpireren:

  1. Hydrosuctie; het wegzuigen van de zweetklieren
  2. Curettage; het wegschrapen van de zweetklieren
  3. Blokkeren van de sympathicus zenuw 

Hydrosuctie zweetklieren 

Bij hydrosuctie worden de zweetklieren weggezogen. Deze behandeling lijkt veel op een liposuctie. Er wordt in totaal één derde van het aantal zweetklieren verwijderd door deze onderhuids weg te zuigen. Een arts voert deze behandeling uit. Echter is dit een ingrijpende behandeling welke als zeer pijnlijk wordt ervaren. Wilt u de zweetklieren in de oksel laten verwijderen? Dan adviseren wij te alle tijden een alternatieve methode: miraDry. Deze behandeling is pijnloos, heeft een blijvend effect en is vele malen effectiever bij okselzweten.

Curettage zweetklieren 

Bij zweetklier curettage worden de zweetklieren weg geschraapt. Er wordt een opening gemaakt in het desbetreffende gebied, zoals bijvoorbeeld de oksels. Vervolgens worden de zweetklieren uit het lichaam geschraapt. De resultaten van deze behandeling lopen nogal uiteen. Daarnaast is ook deze behandeling zeer pijnlijk en gaat gepaard met littekenvorming.

Blokkeren van de sympathicus zenuw

Bij deze behandeling wordt de sympathicus zenuw geblokkeerd. Vanuit de borstkas wordt er geopereerd om de zenuw uit te schakelen. Ook deze behandeling is zeer ingrijpend en wordt met een open hart operatie vergeleken. Er wordt een clip op de zenuw gezet waardoor deze geen signalen meer kan afgeven. Het is altijd mogelijk om de clip (indien u niet tevreden bent met de resultaten) op een later moment te laten verwijderen.

Waarom geen zweetoperatie laten uitvoeren?

Bij Ceulen Klinieken zijn we geen voorstander van operaties tegen zweten. Inmiddels zijn er nieuwe behandelingen ontwikkeld die in de meeste gevallen beter aansluiten om het zweetprobleem tegen te gaan.

Verschuiving van het probleem
Daarnaast is het tegengaan van transpireren middels een operatie een verschuiving van het probleem. Ieder mens produceert namelijk zweet. Door zweetklieren te verwijderen of te blokkeren, wordt er niet vanzelfsprekend minder zweet geproduceerd. In de meeste gevallen nemen de overige zweetklieren van het lichaam namelijk de zweetproductie over. Hierdoor gaan de overgebleven klieren harder werken en dus meer zweet produceren. Concreet betekent dit dat u middels een operatie van uw zweetoksels af kunt komen, maar wel met het gevolg dat u bijvoorbeeld meer zweet op uw rug of uw handen.

Alternatieve behandelingen tegen zweten

Indien uw probleem okselzweten betreft, adviseren wij altijd te kiezen voor een miraDry behandeling. Deze relatief nieuwe behandeling is zeer succesvol en biedt de oplossing bij het verminderen of zelfs compleet verdwijnen van het zweetprobleem. Deze behandeling werkt middels geluidsgolven welke de zweetklieren uitschakelt. Het is zowel de uitkomst tegen natte oksels, als zweetoksels. Het is een definitieve behandeling, pijnloos en er zijn geen blijvende bijwerkingen.

Naast miraDry zijn er nog andere behandelingen tegen extreme transpiratie. Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van alle soorten behandelingen tegen overmatig zweten die er zijn. Hierbij hebben we alle voordelen en nadelen per behandeling omschreven.

Ceulen Klinieken

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen bij uw zweetprobleem, gaan we graag het gesprek met u aan. Dit kosteloze eerste miraDry consult kan zowel telefonisch als in één van onze klinieken plaatsvinden. Zo kunnen wij gericht uw situatie bespreken. Op die manier kunnen wij u ondersteunen bij het kiezen van de juiste zweetbehandeling. Ceulen Klinieken kenmerkt zich op de volgende punten:

✓ Specialistische zweetpoli met ruim aanbod aan zweetbehandelingen
✓ 4 vestigingen in Nederland: Amersfoort, Breda, Helmond, Schiedam en Uden
✓ Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) met een WTZi-vergunning (Wet toelating zorginstellingen)
✓ Uitgebreid team van dermatologen en huidtherapeuten
✓ 24/7 en 365 dagen per jaar bereikbaar (spoed en nazorg)

Recensie

“Je voelt je meteen op je gemak en gerustgesteld bij deze professionele organisatie. Uiterst bekwame specialist, die tijd voor je heeft, alles rustig uitlegt en deskundig behandelt. Top!” 
- Mevr. S 

“Ik ben prettig behandeld door de specialist die me vóór de behandeling alles duidelijk heeft uitgelegd met daarbij de eventuele gevolgcomplicaties die zouden kunnen optreden. Ze stelde me op mijn gemak waardoor ik ontspannen behandeld kon worden en we snel klaar waren. Ik raad Ceulen Klinieken zeker aan!” 
- Dhr. M 

Vraag persoonlijk advies aan

Uiteraard denken wij graag met u mee en geven we u persoonlijk advies bij zweetproblematiek. Wilt u meer weten over onze behandelingen of een vrijblijvend miraDry consult aan wilt vragen? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

´
Ik wil graag teruggebeld worden op: