Mohs chirurgie

Deze behandelmethode is een chirurgische techniek om weefselsparend huidkanker te behandelen. Dit houdt zoveel in als dat het huidkankerplekje operatief wordt verwijderd. Met een speciale markeringstechniek worden alle randen van het verwijderde stukje huid in kaart gebracht zodat onder de microscoop bekeken kan worden of alle randen volledig vrij zijn van huidkanker. Dit is de enige manier waarop met zekerheid is vast te stellen of de huidkanker in zijn totaliteit is verwijderd. Op het moment dat microscopisch blijkt dat er nog een restant huidkanker in het lichaam is achtergebleven kan met grote nauwkeurigheid bepaald worden waar dit is, en op deze plaats dan de Mohschirurg een beperkte tweede operatieronde plaatsvinden. Idealiter gebeurt dit op dezelfde dag zodat hierna de wond gesloten kan worden en de patiënt naar huis kan gaan.

Slow-Mohs chirurgie

Hierbij wordt dezelfde techniek als bij Mohs chirurgie toegepast alleen wordt het stukje huidkanker niet direct onder de microscoop beoordeeld maar enkele uren later waardoor 1 dag later de definitieve uitslag bekend is en de wond een dag later wordt gesloten.

Mohs chirurgie is arbeidsintensief. Om die reden wordt Mohs chirurgie alleen toegepast bij zeer specifieke indicaties zoals bij agressief groeiende varianten van huidkanker al dan niet in combinatie met locatie op het lichaam waar weinig ruimte bestaat en het zodoende belangrijk is om weefselsparend te opereren bijvoorbeeld op de neuspunt, in een ooghoek of op de oorschelp. Mohs chirurgie bij Ceulen Klinieken vindt altijd plaats onder plaatselijke verdoving.

Waarom voor onze polikliniek dermatologie kiezen?

Onze overtuiging is dat bepaalde routinematige medische behandelingen efficiënter, veiliger én patiëntvriendelijker kunnen worden georganiseerd in een gespecialiseerde kleinschalige poliklinische setting dan in een ziekenhuis.

Ceulen Klinieken onderscheidt zich op de volgende punten:

✓ Wij bieden hoogwaardige dermatologische zorg: Investeren voortdurend in de kennis en kunde van onze medisch specialisten, de nieuwste medische apparatuur en uitrusting van onze poliklinieken.
Minimale wachttijd: U kunt altijd snel terecht bij één van onze vier vestigingen in Nederland: Amersfoort, Breda, Helmond en Schiedam.
✓ Een patiëntvriendelijke service: Persoonlijke aandacht, doelmatig en beter, dát beloven wij als Ceulen Klinieken aan onze patiënten!
✓ Alle behandelingen met een medische indicatie worden 100% vergoed door alle Nederlandse zorgverzekeraars, Net zoals in het ziekenhuis.
✓ Behandelingen vinden plaats in een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) met een WTZi-toelating (Wet toelating zorginstellingen).

Maak een afspraak

Maakt u zich zorgen over een huidplekje? Of gedraagt een plek zich anders dan de omgevende plekjes op de huid? Maak dan een afspraak bij onze dermatologen door onderstaand formulier in te vullen.

Voor het maken van een afspraak bij de dermatoloog heeft u een verwijsbrief hebben van uw huisarts of medisch specialist nodig.

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist?*
´
Ik wil graag teruggebeld worden op: